Легендата на Далас Маверикс Дирк Новицки заяви, че настоящата звезда

...
Легендата на Далас Маверикс Дирк Новицки заяви, че настоящата звезда
Коментари Харесай

Дирк Новицки с огромни думи към Лука Дончич

Легендата на Далас Маверикс Дирк Новицки съобщи, че актуалната звезда на отбора Лука Дончич към този момент е доста по-добър състезател, в сравнение с той в миналото е бил.

Новицки и Дончич бяха определени да бъдат на корицата на играта NBA 2k22.

"Ние имаме чудесна връзка между тях. Тъжно е, че имах опция да играя с него единствено една година. Той е специфичен гений. Толкова добре чете играта, а е единствено на 21-22 години. Той има невероятна цялостна игра, каквато аз не съм имал и в най-хубавите си години ", сподели Новицки.

"За мен е чест, че мога да бъда край него. Той е положително хлапе, което желае да реализира триумфи. Забавляваме се, имаме отлични връзки и се чуваме постоянно. Винаги съм отсреща, когато той има някакъв въпрос или се нуждае от нещо. Опитвам се да му оказвам помощ ", добави 43-годишният немец.

"За да стигна до там, докъдето бях, преди мен имаше други европейски играчи, които павираха пътя. Детлеф Шремпф беше мой кумир. Същото важи за (Тони) Кукоч и (Дражан) Петрович. Ако аз мога да павирам път за тези млади момчета, които в този момент влизат в НБА, това би било доста прелестно. Надявам се, че съм въодушевил младежи от Европа да работят крепко и да обичат баскетбола ", приключи Новицки.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР