Легендата на чешкия хокей на лед Доминик Хашек заяви, че

...
Легендата на чешкия хокей на лед Доминик Хашек заяви, че
Коментари Харесай

Доминик Хашек мисли да се кандидатира за президент на Чехия

Легендата на чешкия хокей на лед Доминик Хашек съобщи, че обмисля да взе участие в идващите президентски избори в страната.

" Това към момента е хипотетична опция, само че е реалност, че я премислям ", сподели някогашният вратар пред локалното списание " Спорт ".

" След като схванаха, че мисля за такова нещо, доста хора ми писаха, с цел да ме питат дали е правилно и да ме поддържат. Това може би трябваше да се чака ", сподели още 55-годишният Хашек.

Доминик Хашек игра 16 сезона в Националната хокейна лига на Съединени американски щати и Канада за тимовете на Чикаго Блекхоукс, Бъфало Сейбърс, Детройт Ред Уингс и Отава Сенатърс, като завоюва на два пъти купа " Стенли " с " алените криле ".

През 1998 година Хашек бе с главен принос за това Чехия да завоюва Олимпийската купа в Нагано. Той е повторен притежател на трофея " Харт " за " Най-полезен състезател " в НХЛ и шесткратен притежател на трофея " Везина " за " Най-добър вратар ". Отново през 1998 година той бе определен за " Хокеист номер 1 на ХХ век " в Чехия.

Президентският мандат в Чехия е 5-годишен, а идващите избори за държавен глава би трябвало да се състоят през 2023 година.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР