Легендата на Черно море Дамян Георгиев е починал на 7

...
Легендата на Черно море Дамян Георгиев е починал на 7
Коментари Харесай

Отиде си легендата на Черно море Дамян Георгиев - Чудото

Легендата на " Черно море " Дамян Георгиев е умря л на 7 май на 72-годишна възраст, заяви.

Георгиев е умрял в съня си, откакто през последните шест месеца се бореше с подло заболяване. Цялата кариера на някогашния флангови нападател минава в отбора на “моряците ”. Георгиев от доста години живееше в Съединени американски щати, осведомиха от клуба.
" Чудото ", както е прочут Георгиев, е ученик на школата на " Черно море ". През 1968 година е включен в първия състав на " моряците " и дебютира в „ А “ група на 18-годишна възраст. Година по-късно става европейски първенец с юношеския народен тим, с който записва 11 мача и 3 гола. На 28 декември 1969 година дебютира за „ А “ националния тим в контрола против Мароко, която е изгубена с 0:3.Това му остава единственото присъединяване за мъжкия състав на България. Между 1970 година и 1972 година изиграва 16 мача и вкарва 3 попадения за младежкия народен тим.   Георгиев играе за " Черно море " в продължение на 10 години.
В шампионата записва общо 244 мача с 63 гола – 213 мача с 55 гола в „ А “ група и 31 мача с 8 гола в „ Б “ група. Бърз, пробивен и техничен футболист. Майстор на спечелването на дузпи. По време на кариерата му са отсъдени 58 наказателни удара за " Черно море " след нарушавания против него.

След края на спортната си кариера се занимава с треньорска активност. Седемнадесет години работи в детско-юношеската школа на клуба. Впоследствие е бил отпред на " Овеч " (Провадия), " Локомотив " (Каспичан) и " Ботев " (Нови Пазар), чийто състав съумява да изведе до промоция за „ Б “ група. През 1996 година за малко е старши треньор на " Черно море ". Живеше в Орландо (Флорида), Съединени американски щати.

Снимка: ПФК " Черно море "
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР