Легендата на Барселона Шави е на мнение, че Реал Мадрид

...
Легендата на Барселона Шави е на мнение, че Реал Мадрид
Коментари Харесай

Шави: Реал Мадрид не играе футбол

Легендата на Барселона Шави е на мнение, че Реал Мадрид не желае да изповядва красивия футбол, присъщ за каталунците през годините.

"Барселона е заключителният изпит за всеки футболист. Това е тимът, в който е най-трудно, там се изисква най-вече. Реал не играе толкоз красиво. На "Сантяго Бернабеу " е добре, в случай че бранител почисти топката в трибуните и почитателите приветстват. Това е въпрос на просвета ", стартира Шави пред El Pais.

"В същото време в случай че изчистиш топката в трибуните на "Ноу Камп ", подсвиркванията стават мощни. Така е още от времето на Йохан Кройф. Реал на Моуриньо непрекъснато риташе топката напред. Моуриньо им споделяше да играят бързо. Сега вършат същото посредством Бейл. Не желаят да играят футбол. "

"При Реал седем играчи нападат, а Каземиро остава обратно, с цел да покрива центъра. Серхио Бускетс не може да направи това в Барса, тъй като даже аз съм по-бърз от него. Каземиро е супер бърз, само че има проблеми във всяко едно друго отношение, защото не е работил върху другите съставни елементи. Той има други характерности - прави повече влизания, отбранителен е, покрива по-голям периметър. Ако се беше учил на 12-15 години, щеше да има и други умения. "

"Младите играчи би трябвало да знаят какво ми сподели един път Луис Арагонес. Той ме попита дали желая да играя прекрасен или добър футбол. Не желая да загатвам имена, само че в Ла Лига много играчи впечатляваха през годините и след това изчезваха. Правеха трикове, само че за какво? Меси в никакъв случай не прави трикове. Той излиза и те убива. Той играе добър футбол, който на моменти става прекрасен. "

"Тактически той схваща всичко. Наясно е с всичко - скорост, време, къде се намират съотборниците му на терена. Това важи и за съперниците му. Кристиано Роналдо? Той не може да играе в центъра на офанзивата, този пост не му приляга ", добави Шави.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР