Легендата на Барселона и България Христо Стоичков даде интересно интервю

...
Легендата на Барселона и България Христо Стоичков даде интересно интервю
Коментари Харесай

Христо Стоичков: Реал ми даваше три пъти повече пари, скъсах чека

Легендата на Барселона и България Христо Стоичков даде забавно изявление пред каталунското издание " Мундо Депортиво ". Камата показа за предложение от кръвния зложелател на Барса - Реал, както и за две случки, свързани с великия Йохан Кройф.

" Можех да играя в Реал (Мадрид). Рамон Мендоса ми даде чек, в който ми оферираше три пъти повече от това, което вземах в Барса. Взех го и го скъсах. Казах му, че бих играл в Реал само в случай че Жосеп Луис Нунес е президент и в случай че " Камп Ноу " се реалокира в Мадрид ", показа Стоичков.

" Йохан Кройф ми викаше " копеле " (cabron) на галено и непрекъснато ме предизвикваше, с цел да се стимулирам. Веднъж, преди един мач в Тенерифе, ми сподели: " Да се хванем на бас за 100 хиляди песети, че на следващия ден няма да вкараш два гола ". Приех облога. Открихме резултата, само че Михаел Лаудруп вкара първото попадение. Аз се разписах за 2:0 преди да свърши първата част. В самото начало на второто полувреме видях номер 8 на таблото - смени ме и не ми даде опция да се опитам да отбележа за повторно ", описа Камата.

" Малко откакто дойдох в Барселона, Кройф ми сподели: " Оттук нататък ще работя с теб до деня, в който спечелиш " Златната топка ". В същия ден ще престана да работя с теб и няма да се постанова да ме търпиш. Започна да ме стимулира на всяка подготовка. Казваше ми по какъв начин да ритвам с левия крайник, с десния крайник...беше си роден мотиватор. В деня откакто получих " Златната топка ", беше сряда, влязох в съблекалнята благополучен и всички ме поздравяваха, а той не ми сподели нито дума. Нито на идващия ден или този след него. Дойде събота - денят на мача. Във всичкия си гняв вкарах два гола. След мача го попитах: " Тренер, какво има? " А той ми отвърна: " Очаквах повече от една Златна топка ". Такъв си беше Йохан ", показа още Христо Стоичков. /topsport.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР