Легендата на Барселона Христо Стоичков отрази финала за Купата на

...
Легендата на Барселона Христо Стоичков отрази финала за Купата на
Коментари Харесай

Шави спечели Купата на емира на Катар пред погледа на Стоичков, мечтае за Барселона

Легендата на Барселона Христо Стоичков отрази финала за Купата на Емира на Катар, в който отборът, воден от друга легенда на Барселона Шави Ернандес Ал Сад победи Ал Раян с 5:4 след дузпи. Редовното време приключи 1:1, само че двата отбора оставиха шоуто за феновете за последната секунда. Всичко това се случи пред погледа и на легендата на каталунците от Дрийм тийма на Кройф - Стоичков, който бе специфичен делегат на телевизия TUDN. Преди дуела той се срещна с Дани Алвеш, Антонио Валенсия, Андреа Пирло и Мондрагон, отразявайки това и в персоналния си профил в обществените мрежи със фотография.

Купата на Емира на Катар е футболен шампионат, който се играе всеки сезон от 18 тима от първа и втора дивизия. Най-успешен е Ал Сад, който печели шампионата 18 пъти. Турнирът се играе за първи път през 1972 година и е извоювана от Ал Ахли. В Катар бе открит и най-новият стадион за международните финали следващата година.

В същото време преди финала наставникът на Ал Сад Шави, който е спряган за предстоящ ментор на Барселона, направи любопитен коментар пред " 20 minutоs " по отношение на опцията един ден да се завърне в Каталуния като треньор на отбора. " Моята фантазия е да упражнявам Барселона. Никога не съм го крил. Това е моята цел. Не знам дали това ще стане или не, не знам дали ще имат потребност от мен. В момента съм благополучен в Ал Сад и доста се гордея с това. Ако дойде оферта, то тя ще бъде оценена. За момента съм благополучен в Ал Сад ", съобщи той.

" По време на интервала ми в Барселона и националния тим, постоянно съм се опитвал да оказвам помощ на другите играчи и да ги усъвършенствам. Това е нещо, на което в този момент доста се любувам в новата ми кариера като треньор. Правех го като капитан, а в този момент към този момент - и като ментор. Радва ме развиването на локалните играчи и това да знам, че имам някакъв дребен принос за това ".

" Вярвам, че връзката ми с Катар и с кралското семейство ще остане вечно, тъй като те се отнасят с мен доста добре. Показаха ми доста любов и почитание. Чувствам се доста скъп и това не се не помни. Аз съм признателен човек и считам, че Катар е оказал помощ на мен и на фамилията ми по доста способи. Това е връзка, която ще продължи вечно. Децата ми се родиха тук, в Катар, брачната половинка ми е очарована от страната и всички сме доста щастливи. Вече съм го казвал доста пъти: идният Мондиал ще бъде исторически. Хората ще се изненадат. Първо поради страната и самия Катар, а по-късно и поради инфраструктурата ", предвижда международният първенец с Испания. Той обаче не разяснява идното „ Ел Класико ". Вместо него това направи Алвеш.

Най-титулуваният футболист в света съобщи какво чака от идното " Ел Класико " на следващия ден от 17:15 ч: " Надявам се играчите да поднесат на почитателите една огромна победа. Не би трябвало да губим в никакъв случай вяра. Барселона е марка и този клуб постоянно ще бъде популярен. Трябва да се преодолеят компликациите с убеденост. Винаги упованията преди " Ел Класико " са огромни. Цяла седмица преди мача живееш с тази мисъл. Преживял съм доста положителни моменти. Победите с 5:0 и 6:2 бяха вълшебни освен поради резултатите, а и поради маниера ни на игра. Бяхме тим, който правеше всичко просто и идеално и хората се любуваха ". Каталунците са на седмо място с 15 точки, а Кралете са втори с две повече.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР