Легендата на българското плуване Таня Богомилова взе участие в днешната

...
Легендата на българското плуване Таня Богомилова взе участие в днешната
Коментари Харесай

Таня Богомилова: Бих искала плуването да се върне като задължителен спорт в училищата

Легендата на българското плуване Таня Богомилова взе присъединяване в днешната конференция в Европейския парламент в Брюксел по тематиката " Младеж и спорт в Европейския съюз - огромните обещания и действителността ".

След полемиката Богомилова акцентира, че е извънредно време в България да се обърне нужното внимание на плувните басейни, тъй като у нас няма издигнат подобен към този момент половин век.

" Силно се надявам хората в България да чуят това, което споделих, тъй като е извънредно време да обърнем внимание на басейните. Нямаме нито един издигнат басейн през последните 50 години. Имаме едно предложение всички басейни, които са по учебните заведения и не работят, да бъдат възвърнати. Освен това всички физкултурни салони, които не стават, могат умерено да се издълбаят и да се създадат басейни, с цел да могат децата да спортуват. Това го споделих и вътре (по време на дискусията) ", съобщи единствената ни олимпийска шампионка в плуването.

Златната ни медалистка от Игрите в Сеул 1988 показа още, че най-голямото ѝ предпочитание е плуването да бъде върнато като наложителен спорт в българските учебни заведения от 1 до 4 клас.

" Дано да съм жива и доста бих желала плуването да се върне като наложителен спорт от 1 до 4 клас, с цел да могат те да бъдат по-здрави и да няма толкоз доста удавени деца. Когато те към този момент пораснат, могат да си изберат стремежи от тях спорт. При мен обаче беше по този начин - стартира със наложително плуване в учебно заведение, по-късно в Училищна спортна школа (УСШ) и след това по градски надпревари. За мен това е най-важното - да се върне наложителният спорт в учебните заведения, с цел да им се даде опция на децата не да бъдат с телефоните и компютрите, а да спортуват ", разяснява Таня Богомилова.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР