Легендата на българския футбол Христо Стоичков днес навършва 56-ия си

...
Легендата на българския футбол Христо Стоичков днес навършва 56-ия си
Коментари Харесай

ЕДНА ЛЕГЕНДА НА 56: Христо Стоичков с изповед за семейството, ваксините и защо отказал на Батето Славков да стане шеф на БФС

Легендата на българския футбол Христо Стоичков през днешния ден навършва 56-ия си рожден ден, единствено часове, откакто поля и 34 години брак с Марияна.

" Цифрите в никакъв случай не са ме плашили. Живея през днешния ден за през днешния ден. За мен 7 и 8 февруари са едно. На 7 имам празник с Марияна. С един патрон, два заека. С Марияна продължаваме толкоз години дружно. Две дъщери и внучка, няма какво повече да желаеме. Животът е едно колело. Не е мъчно да имаш Стоичков в дома си. Много е елементарно. Знаем какво би трябвало да прави всеки един у дома. Никога не съм се напивал, да съм имал проблеми. Не е минавало през мозъка ми ръка да подвигна. Ако нещо стане, излизам, с цел да ми отмине. За мен няма по-голямо благополучие от това да се подкрепяме един различен. Тя огледа моите деца, възпита ги. Винаги сме били задружни. Много пъти са пробвали да разбият моето семейство. Шансът е нулев. Горд съм, че това, което имам като семейство и зад тила, то е тяхно ", призна Камата в изявление пред Нова тв.
свързани новини9197преди 18 часа
Христо приказва и за имунизациите и ковид, който не го подмина.

" Чувствам се както и предходната година - благополучен, щастлив и здрав. Това е по-важно. Отмина тежка година, всичко беше затворено. Отново се отвори път, започнахме да вършим филми, изявленията. В началото прегледах доста неща към имунизациите. Интересувах се от доста доктори, направих допитвания, държах връзна с нашите доктори в България. Имах имунизация, ходил съм по Африка. Вие мислите, че аз Христо Стоичков, ще бъде нерешителен да си постави ваксина. Сложете си, предпазете си от тази пандемия. Рано или късно ще свърши ", разяснява Камата пред Нова тв.

" Кой естествен човек ще направи ваксина, която няма да е положително за човешкото тяло. Имам 3 ваксини. Взимам и други лекарства. Това са неща, които би трябвало да използваме. Ако имам терзание, мислиш ли, че ще си сложа ваксина? Обаждал съм се под дърво и камък и знам защо става въпрос. Ако нямах ваксина, не знам какво щеше да стане, когато ме хвана. Изкарах го доста леко, дори не го усетих. Аз нямам другар, който не се е ваксинирал. Ако не е имунизиран, не може да стои до мен. Не мога да позволи да ме болести ", сподели още носителят на Златната топка.

В последните години той се преквалифицира на тв коментатор и водещ, направи филми с Роберто Баджо, с Буфон.

" Имам две фантазии - да направя изявление с Майкъл Джордан и Тайгър Уудс. Имах огромна фантазия, само че за жалост при един случай Коби Брайънт почина. Направили сме път за Джордан и Уудс. Рафа Надал си ми е у дома. С него ще е доста скоро. И това изявление ще го докарам до нашата телевизия. Рафа е извънреден състезател. Познавам го от доста дребен ", добави Камата.

Той няма апетити към огромните постове в родния футбол или пък на политическо равнище.

" В нито един пост в политиката не се виждам. В годините Иван Славков искаше да ме прави президент на БФС. Аз съм подредил живота си. С какво да оказа помощ? Името не храни спортиста. Трябва да се върнат спортните учебни заведения. Трябва да се върнат надпреварите сред класовете, сред учебните заведения. То го няма зарадиша, по какъв начин да искаш да стане международен първенец. Спортът не влече децата ", счита Стоичков.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР