Легендата и технически директор на Милан Паоло Малдини даде обширно

...
Легендата и технически директор на Милан Паоло Малдини даде обширно
Коментари Харесай

Паоло Малдини каза много за Милан!

Легендата и механически шеф на Милан Паоло Малдини даде обстойно изявление пред DAZN, в което приказва по тематики, свързани с управителната му роля в клуба.

За директорския пост

Мисля, че се подготвях за това 9 години, без да върша нищо друго. Опитах се да върша нещата, за които преди този момент не ми оставаше време - да бъда със фамилията и приятелите си. Правех неща, които в никакъв случай преди този момент не бях правил. Насладих се на тези години, в които се върнах към естественото. Следях Милан и футбола единствено отдалече.

Може би не бях доста подготвен за тази роля, тъй като тя пристигна внезапно. Бях в Маями и Леонардо ми се обади: " Трябва да си тук след 10 дни. Трябва да пристигнем дружно, желая те при мен ". Беше елементарно да кажа " да ". Имаше опция да работя с Фасоне и Мирабели, само че не се съгласихме за избрани неща. Също по този начин можех да се причисля и към Барбара Берлускони. Моят избор, оттатък интереса на Пари Сен Жермен чрез Леондардо, постоянно е бил привързан с цветовете на Милан.

За трансферната политика

Никой не може да изгледа всички мачове. Трябва да си имаш скаути в клуба. Трима от вас и скаутите би трябвало да изберете играчите, които желаете, и да решите по какъв начин ги желаете. След това те ви споделят какво е сработило през миналите пет години спрямо предходните пет години. Треньорът има значима роля за прехвърлянията. Той има визия за играта, вижда тима, с който разполага, както и какво му е нужно. Искаме от наставника да ни даде избран профил състезател. Вярвам, че имената би трябвало да бъдат определени от клуба и да бъдат взети под внимание всички гледни точки - финансовата, възрастовата и дълготрайната.

За Стефано Пиоли

Той е добър в предаването на своите мисли. Прави го с непредвидена мощ. Гледайки кариерата му, той не постоянно затвърждава показаното от него първоначално. Понякога би трябвало да го стопираме. Това е характерност, която не бях отчел.

За наличието си на тренировките

Зависи от момента. Когато трансферният прозорец е отворен, мъчно е да участвам на тренировките. Рики Масара и аз посещаваме 3-4 тренировки седмично. Говорим си с треньора всеки ден. Има неща, които забелязваш, единствено в случай че си на място. Това са дребни неща, които аз незабавно различавам. Опитвам се да схвана играчите. Има едни обстановки и други обстановки. Зависи какво искаш да кажеш. Ако искаш да кажеш на някого, че играе зле, би трябвало да подходиш с схващане, да се опиташ да му окажеш помощ и да схванеш какви са компликациите му. Ако някой се държи непристойно, тогава би трябвало да си непоколебим. Опитваме се да повеждам разговор с всички.

За Златан Ибрахимович

Ибра беше концепция още предходния януари, говорихме си с Леонардо за него. Обсъдихме го с Мино Райола и Златан, който обаче беше дал думата си на ЛА Галакаси, че при избрани негови спортни и финансови резултати, той ще остане. Щом реализира тези резултати, той сподели: " Съжалявам, да си поговорим за това ". Според нас той беше подобаващия човек с цел да се получи комбинацията сред младост и опит. Той и Симон Кяер реализираха невероятни резултати. Винаги сме имали модели за образец, само че тогава тук не разполагахме с доста такива. Може би е имало някой, само че е играел малко и по този начин е станал по-малко значим, в сравнение с някой различен като изключителния темперамент на Ибра. Не можем да си позволим да подпишем играчи, които не са гледани и утвърдени от притежателите, само че това беше деликатно преценен риск. Той пристигна след две години в МЛС, а това е напълно друго нещо. Когато му предложихме 18-месечен контракт, самият той ни сподели: " Нека е 6-месечен, тъй като не знам какво мога да ви дам ".

За Марко ван Бастен и Ибрахимович

Това са двама супершампиони. Трудно е да се направи ранглиста. Франко Барези и Ван Бастен бяха тези, които имаха освен това от останалите. За страдание, Марко трябваше да спре в най-хубавия си миг. Ибра, поради стореното от него и това, което към момента прави, безспорно е на това равнище. За да направиш избрани неща, би трябвало да си огромен първенец освен на терена, само че и отвън него. Златан те стимулира по впечатляващ метод. Вече разполагахме с конкурентоспособен състав, само че може би отговорностите дърпаха момчетата обратно. Ибра пристигна и пое всички отговорности. Дори в тези сложни години ситуацията на " Миланело " изобщо не беше неприятна. Имахме значими играчи като Билия и Рейна, които помогнаха на младите да израснат. Както Лукас, по този начин и Пепе, играха малко и по тази причина взеха решение да си тръгнат, с цел да имат повече шансове за изява.

За вложенията в младите играчи

Трудно е да се откри някой, който да ме е разочаровал. Лео Дуарте нямаше шанс, той имаше много травми. Всички могат да видят гения на Рафаел Леао, той може да доближи невероятни равнища. Исмаел Бенасер има превъзходен темперамент. Алексис Салемакерс не го познавах, той е вследствие на труда на нашите скаути. Търсехме десен бек или някой, който един ден може да играе за нас. Видяхме това момче, което играеше отдясно, отляво, като бек и " десетка " с подобен интензитет, че щом му дадеш топката, той е там.

За визията си за Милан

Свързван съм с печелившия Милан, личността ми е свързвана с нещо, чиято цел не е просто сметките на клуба да са наред. Също по този начин би трябвало да оправдая моята история и упованията на хората към мен. Затова прилепям притежателите да вършат избрани неща, вместо други. Резултатите демонстрираха, че те бяха прави за много неща, както и ние за доста други. В момента имаме обща концепция, която оказва помощ на плана. Поели сме по път, който би трябвало да ни води до Шампионската лига за непрекъснато. Това е съревнование, което ти дава значими доходи, които да инвестираш в това, което искаш. Финансовият феърплей не ни го разрешава и ни пречи за бъдещето систематизиране на успехите в другите шампионати, само че имам вяра, че това е верния път. Започнахме с концепцията за план, който един ден ще се самоиздържа. В миг на огромна рецесия това има още по-голяма стойност.

За своя наследник - Даниеле Малдини

Не е прелестно татко ти да е на трибуните, знам го от персонален опит. Знам, че най-лошият миг е да се прибираш от мач и в колата татко ти да ти каже какво е трябвало да направиш по-добре. Дори синът ми ми го е признавал няколко пъти. Има шанс, че играе на друг пост от мен. За Кристиан, който е бранител, беше още по-зле.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР