Легендата гласи, че образът на Исус се е отпечатил върху

...
Легендата гласи, че образът на Исус се е отпечатил върху
Коментари Харесай

Светът Спря! Най-Накрая Откриха Граала! Учените Доказаха Истината За Бог, Паднаха На Колене При Резултатите! Ето Снимки!

Легендата гласи, че обликът на Исус се е отпечатил върху плащаницата след неговото възкресение.



Торинската плащаница се съхранява в катедралата " Св. Йоан Кръстител " в Торино, откъдето носи името си и се счита за една от най-противоречивите реликви, а съгласно някои, тя е директно доказателство за съществуването на Исус и за неговото съживяване.

През годините са направени редица проучвания на реликвата, само че всички те са с спорни резултати. Някои откриватели настояват, че плащаницата е средновековно менте, което е направило тогавашен измамник приказно богат. Други настояват, че това е достоверен артефакт, който е запазил изображението на Божия наследник!

Днес излязоха резултатите на най-детайлния разбор на плащаницата юридически до в този момент, резултатите безусловно стопираха дъха на учените!

Водещият откривател Елвио Карлино е безапелационен, че върху плащаницата има останки от кръв на човек, който е претърпял „ неистови мъчения “. Това е открито след разбор на наночастиците в плащаницата, които съдържат високи равнища на стомана. Това се получава с кръвта, когато човешкият организъм преживее множествени мъчителни контузии, предава научното издание PLOS One.

Според различен разбор ленената плащаница, както и кръвта върху нея в действителност датира от 1-ви век, само че за всеобщо учудване произхода й е от Индия. Възможно е да е стигнала до богаташа Йосиф от Ариматея посредством търговия.



Друг разбор неотдавна сподели, че върху плащаницата има надпис на Арамейски, който гласи „ Божи агнец “.

Всички тези открития карат от ден на ден откриватели да са уверени, че Исус в действителност е съществувал, и дори, че е възкръснал. Според редица учени, в случай че в действителност е имало възкресение, то би било обвързано с голяма детонация на сила, която е запечатала облика върху плащаницата. Това подхожда и с написаното в Библията – когато Исус е възкръснал, кръглата канара, която е затворила гробницата е изхвърчала на десетки метри от „ детонацията “./BRADVA.BG
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР