Легендарният вратар на Ювентус Джанлудижи Буфон обяви, че напуска отбора,

...
Легендарният вратар на Ювентус Джанлудижи Буфон обяви, че напуска отбора,
Коментари Харесай

Джанлуиджи Буфон напуска "Ювентус" след 17 години в отбора и девет титли на Италия

Легендарният вратар на " Ювентус " Джанлудижи Буфон разгласи, че напуща тима, откакто няма да пази за " бианконерите " през идващия сезон. Италианският футболист заяви това на конференция в Торино и добави, че в събота ще изиграе последния си мач с екипа на " бианконерите ". Тогава " Ювентус " ще бъде награден с купата в семейството на " Верона ".

" Взех това решение след дълго обсъждане, приказвах с доста хора, които са близки до мен. Сезонът беше доста сложен и с голям брой обрати, несъмнено беше прочувствено, само че си заслужаваше, тъй като " Ювентус " за следващ път отговори на предизвикването ", сподели вратарят.

Тимът завоюва седма поредна купа в Италия. За вратаря, който от 17 години е в Торино, тя е още по-специална. " Аз съм тук съвсем 20 години и в осем от тях съм капитан. Уверявам ви, че гладът ми за триумфи е даже по-голям с времето. "

" В събота ще бъде моят финален мач с екипа на " Ювентус ". Вярвам, че това ще бъде един превъзходен завършек на моето премеждие с тима. Аз съм същински горделив, че на 40 години към момента имам мощ да играя за един от най-големите тимове в света. Да, може би към този момент не съм на най-хубавото си равнище и го чувствам, само че давам всичко от себе си ", сподели Буфон.
" Grazie di tutto, Juventus "
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР