Легендарният вратар Георги Петков гостува в предаването Код Спорт по

...
Легендарният вратар Георги Петков гостува в предаването Код Спорт по
Коментари Харесай

Георги Петков: Не ми се мисли, ако загубим от Северна Македония

Легендарният вратар Георги Петков гостува в предаването " Код Спорт " по RING. Той е рекордьор в българския футбол, като е най-възрастният състезател в цялата история на този спорт у нас. На 46 години продължава да е деен играч и да оказва помощ на най-стария столичен клуб Славия. Предлагаме акценти от изявлението с Петков:
 Признание за Ради Кирилов
Признание за Ради Кирилов

Публиката на Славия зарадва крилото

Как успяваш да се съхраниш за дълга кариера на толкоз рисков пост като вратарския? Има ли секрети, методика, рецепта?

- Може би най-важното е, че през годините съм се опазил от тежки травми. Преди няколко месеца получих една, само че благодаря на Господ, че всичко се размина. Другото е, че смяната при мен пристигна, а може би и това дългоденствие, с раждането на моята щерка. Вече като имах дете, това се случи преди 10 години, методът на живот, на режим, всичко се промени в мен. Станах по-дисциплиниран, по- виновен, съблюдавам хранителен режим. Естествено, виждам по-раничко да си лягам, заран по-раничко да ставам - в 6:30 часа да си изпия кафето, по-късно да приготвим щерка ми за учебно заведение и по този начин потегля денят ми.

Споменахме за травмата - не ти ли мина мисълта за " Стоп " след оня конфликт с Жорди Кайседо от ЦСКА през февруари? Линейка, болница, риск за живота ти...

- Неприятно беше. Преди малко споделих, че това е една от тежките травми, не съм имал доста такива. Може би това повече ме стимулира и не може една такава травма да ме откаже. Една от аргументите беше, че щерка ми в болничното заведение ми сподели, че желае още да ме гледа по малкия екран.

Собственикът на " аления " клуб Гриша Ганчев и твоят сътрудник Стоян Колев ти се обадиха в болничното заведение - по какъв начин го одобри? Изобщо имаш ли неприятно отношение към някого в ЦСКА?

- Не. Приемам го обикновено, човешки. Едно огромно благодаря. Все отново на първо място сме хора. Обадиха ми се да ме питат просто по какъв начин съм и дали нуждая се от нещо. Приемам ги като съперници на терена. Иначе отвън терена, с всеки съм другар. Обаче на терена съм малко мъчен човек.

Поглед в профил, без да те карам да правиш разбори - по какъв начин видя " Левски " и ЦСКА, развиването им? Метаморфоза имаше при тези два тима...

- При " Левски " с връщането на Станимир Стоилов беше ясно на всеки, че " Левски " няма да е в това състояние, в което беше. Работил съм с господин Стоилов, знам какво може. Бях уверен и хората са уверени, че той ще го направи това нещо, което се и случи. Благодарение на него половин България сега са щастливи и се радват на тези триумфи. А по отношение на ЦСКА - странни неща се случват в този огромен клуб. В първия полусезон загатнаха, че могат да спрат " Лудогорец " най-сетне, само че нещо се случи към зимната подготовка. Дали с футболисти, дали самата подготовка не е извършена, както би трябвало, само че видяхме, че през втория полусезон ЦСКА не беше на себе си.
 Дано не берем позор против Северна Македония
Дано не берем позор против Северна Македония

Дали му е ясно на Ясен?

Предстоят мачове на националния тим в Лигата на нациите. Едно време Любо Пенев говореше за " отлепяне на ютията ". Вярваш ли, че може да се случи това?

- Всичко се свежда до резултати. Не ми се мисли, в случай че още веднъж загубим в дуела със Северна Македония. Това ще е основният мач. При проваляне отново ще станат едни раздори, несъмнено промяна на треньора и отново се почва едно и също - ще чакаме идващите квалификации... Затова за мен е доста значим този мач, тъй като при една победа нещата в действителност могат да тръгнат в позитивна тенденция, с цел да може да имат самочувствие футболистите, хората да се върнат по стадионите и да се поддържа националният тим, както беше едно време.
 Иван Иванов: Искам да стигнем оптимално надалеч в Шампионска лига
Иван Иванов: Искам да стигнем оптимално надалеч в Шампионска лига

Треньорът на юношите на Славия Иван Иванов приказва след края на финала за Купата на БФС, извоюван от " белите " с 2:1 над Левски

Славия има една от дребното положителни школи в България. Имаш ли взор дали даровитите за футбол деца понижават, от една страна и от друга, какво е положението на националните обединения при юношите?

- Имам наблюдения, всеки ден съм на стадиона, съвсем по през целия ден заставам. Наблюдавам и децата, и юношите. Просто управлението на " Славия " е приело този ход да се натъртва на юноши от клуба и при нас дават резултати. Както виждате, във всяка една година имаме по две-три момчета, които са в мъжкия тим и по-късно отпътуват в чужбина.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР