Легендарният пророк и лечител дядо Влайчо не е между живите

...
Легендарният пророк и лечител дядо Влайчо не е между живите
Коментари Харесай

Вижте как пророкът Дядо Влайчо лекувал рак с квас

Легендарният оракул и врач дядо Влайчо не е сред живите към този момент 42 години, само че рецептите му не престават да оказват помощ на мнозина в битката с най-коварните болести.

Самата Ванга казвала на доближените си, че той е по-силен от нея, а Петър Дънов напряко го боготворял. За зла орис обаче дядо Влайчо живял в годините на комунизма и доста от чудесата му останали загадка. Историите за него се носели от уста на уста. Той лекувал и пророкувал еднообразно сполучливо, спомнят си съвременниците му.

Въпреки че не записвал рецептите си, десетки години по-късно доста от излекуваните българи споделят какво им е предписвал. Повечето способи за лекуване на пророка от Коньово, Новозагорско, са елементарни, само че са помогнали на доста хора. Една от най-известните от тях се ползва при външни тумори. В годините, когато не са съществували днешните лечения и медикаменти за една от най-тежките заболявания на столетието, той съветвал своите пациенти да постановат туморите единствено с лапа от свеж домакински мая. И нищо повече. Квасът се захваща от брашно и вода и всеки може да го отглежда у дома.

Повечето от рецептите му са къси и включват едвам две-три съставки. По чудодеен метод в мозъка на Влайчо се появила и още една рецепта за рак, само че този път за левкемия. Той споделил на един болен, че всичко, което би трябвало да направи, е да залее една чаена лъжичка пелин с вряла вода. Сместа се прецежда, откакто изстине, и се пие от нея всеки ден по три пъти. Дозата е 50 г и се взема преди хранене. След това обаче би трябвало да се диша надълбоко най-малко 20 минути, написа " Реторо ".

Той бил последовател и на един феодален способ за отърваване от заекването. Съветвал родителите на деца с подобен проблем заран да им дават по едно просено зърно. То се слагало под езика. Малчуганите трябвало да се пробват да приказват с него от самото начало. Пророкът от Коньово съумял да откри лек и за един тежък проблем, изключително в последните десетилетия – алкохолизма. Влайчо имал елементарни директиви за болните – да пият заран и вечер по една чаша чай от хмел. Важно било обаче лечението да продължи дълго време. Има още един камшик на нашето време и това са проблемите с храносмилането.

Заради неприятните артикули и напрежението от ден на ден хора се оплакват от газове и киселини. Преди повече от 50 години Влайчо е намерил лек за тези болежки. Достатъчно било да одобряваме всяка заран по 1 чаена лъжичка от следната примес: равни количества мед и канела. За обща профилактика, тонус, добър имунитет феноменът съветвал заран да одобряваме надробен лимон с вода и малко мед 30 минути преди хранене.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР