Легендарният компютърен производител Dell се завърна на борсата в петък,

...
Легендарният компютърен производител Dell се завърна на борсата в петък,
Коментари Харесай

Легендарният производител Dell се завърна на борсата след 6 години

Легендарният компютърен производител Dell се завърна на борсата в петък, съвсем 6 години откакто създателят и изпълнителен шеф на компанията Майкъл Дел я направи частна. Изкупувайки акциите на Dell, тогава той извърши най-голямото изваждане на борсата от началото на финансовата рецесия през 2008 година насам.
Сега Dell още веднъж се търгува на стоковата борса в Ню Йорк със признака DELL. Обратното изкупуване на акциите на Dell и на софтуерната компания VMWare , в която Dell държи дял от 81 %, е на стойност 24 милиарда $.

Изкупуването оказа помощ на Dell да заобиколи обичайния развой по първичното излизане на борсата, който евентуално щеше да е надалеч по-сложен. Причината: вложителите и регулаторите сигурно щяха да желаят да знаят повече за проектите на компанията да се оправи с големия си дълг от 52.7 милиарда $ . В момента Dell се прави оценка на 16 милиарда $.

Dell беше обсъждана като модел на нововъведения в районен съд бизнеса при започване на предишното десетилетие, с помощта на положителните си връзки с азиатските снабдители, както и на това, че бе измежду пионерите на онлайн поръчките на РС-та с конфигурации по поръчка. Тя обаче пропусна огромния преход на промишлеността към таблети, смарт телефони и други мобилни устройства . В резултат, към 2012 година продажбите ѝ към този момент възлизаха на под 10 % дял от районен съд пазара.

Това накара Майкъл Дел да я извади от борсата и да я трансформира от производител в снабдител на ИТ услуги от програмен продукт и сървъри до мрежи и киберсигурност.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР