Легендарният китарист на The Rolling Stones Кийт Ричардс е на

...
Легендарният китарист на The Rolling Stones Кийт Ричардс е на
Коментари Харесай

Кийт Ричардс говори за дългогодишната връзка на The Rolling Stones и The Beatles

Легендарният китарист на The Rolling Stones Кийт Ричардс е на корицата на последния брой на Guitar Player, до момента в който продължава да популяризира новия албум на групата Hackney Diamonds.

В просторно изявление той приказва за новата музика на групата, за неналичието на починалия Чарли Уотс и за мощната връзка  сред The Rolling Stones и The Beatles. " Бяхме изцяло разнообразни групи, само че се познавахме добре ", споделя той и си напомня за първите им контакти преди повече от пет десетилетия.

 „ Мисля, че ги срещнахме за първи път през есента на 1962 година, когато бяха пристигнали в Лондон, с цел да ни слушат ", споделя именития китарист и прибавя, че " от този миг нататък, стартират да поддържат връзка понякога ".  

 

pic.twitter.com/sLTPJBAZlc
— Keith Richards (@officialKeef) October 20, 2023
Джон Ленън и Пол Маккартни пеят беквокалите в We Love You и в Dandelion, по този начин са съавтори на хитовия сингъл на The Rolling Stones - I Wanna Be Your Man, който по-късно и The Beatles записват. Освен това Брайън Джоунс свири на сакс в B-страната на Бийтълс You Know My Name (Look Up the Number) от 1970 година А Ленън и Йоко Оно се включват в супергрупа с Ричардс за концертното шоу The Rolling Stones Rock and Roll Circus през 1968 г. 

В изявлението Guitar Player той си спомня също, че през 70-те години се забавляват ужасно с Джордж Харисън и прибавя, че сред двете групи " постоянно е имало отворена врата. " А това е по този начин, тъй като са били " единствените, които знаеха какво е да имаш този рисков тип популярност през 60-те години на предишния век, тъй че това сътвори връзка ".   

 

Here comes another! Wishing you a Happy Birthday, Paul!.
One love, [email protected]/jx7dltoL1k
— Keith Richards (@officialKeef) June 18, 2023
През десетилетията след първата си среща доста пъти има и замяна на реплики -  през 2020 година Пол Маккартни сподели на Хауърд Стърн, че групата му е по-добра, тъй като имат по-еклектичен тон. А Мик Джагър отговори, като означи, че The Rolling Stones са „ огромна концертна група “ по метод, по който Бийтълс в никакъв случай не са били. Сега обаче Маккартни е част от  албума Hackney Diamonds. 

А чухте ли новата ария на The Beatles с Ленън?

Само преди дни, на  2 ноември 2023 година, беше показана и   " нова " ария на The Beatles  - с гласа на Джот Ленън и  инструменталии Ринго Стар, записани в този момент. Това стана допустимо, с помощта на новите технологии и изкуствения разсъдък, а Disney+ и къс документален филм за историята на парчето. Now and Then е написана и изпята от починалия Ленън  в края на 70-те години. 

 

Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР