Легендарният герой на Харисън Форд - Индиана Джоунс - може

...
Легендарният герой на Харисън Форд - Индиана Джоунс - може
Коментари Харесай

Кръстиха нов вид перуанска змия на Харисън Форд

Легендарният воин на Харисън Форд - Индиана Джоунс - може и да се опасява от змии, само че в този момент артистът се снабди с същинско влечуго, кръстено на него, заяви Би Би Си.

Новооткрит тип змия в Перу е наименуван Tachymenoides harrisonfordi в чест на екологичната активност на артиста.

Форд, който е заместник-председател на групата с нестопанска цел Conservation International, назова това " смирено самопризнание " за скромните му заслуги.

На името на артиста са кръстени също мравка и паяк.

" Тези учени не престават да кръщават животинки на мое име, само че нормално те са плашещи децата ", пошегува се Форд пред Conservation International. " Аз не възприемам много неща. Прекарвам свободното си време в дялкане на кръстчета. Пея приспивни песни на моите босилекови растения, с цел да не изсъхват през нощта ", показа още Форд.

За разлика от героя си Индиана Джоунс, Форд нееднократно е казвал, че в действителност харесва змиите и " бързо е намерил роднинска връзка с този тип ".

" Змията има очи, в които можеш да се удавиш, и прекарва по-голямата част от деня на слънце край басейн с мръсна вода - евентуално щяхме да бъдем другари при започване на 60-те години ", споделя той. " Това е увещание, че към момента има доста какво да научим за нашия див свят и че хората са една дребна част от невероятно обширната биосфера ".

Откритието, дело на взаимно съдействие сред откриватели от Перу и Съединени американски щати, е направено в перуанския народен парк " Отиши ".
Tachymenoides harrisonfordi е дребна змия, която в цялостен растеж е с дължина към 40 см и не е рискова за хората.

" За един биолог описването на нов тип и оповестението на новото му име е една от най-важните действия по време на рецесията на биологичното многообразие ", споделя Едгар Лер, водещ академик в плана. " Само организмите, които са известни, могат да бъдат предпазени ".
Той се надява, че откритието ще притегли вниманието към рецесията с изгубването на типовете по света.

Влечугите са изключително податливи на изгубване, като сега повече от една пета от всички влечуги са застрашени, се показва в изследване, чиито съавтори са откриватели от Conservation International.

През 1993 година за първи път нов тип е наименуван на името на Форд - Calponia harrisonfordi - калифорнийски паяк. Години по-късно на името на артиста е наречена мравка - Pheidole harrisonfordi, предава БГНЕС.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР