Легендарният германски треньор Юп Хайнкес се е подложил на тежка

...
Легендарният германски треньор Юп Хайнкес се е подложил на тежка
Коментари Харесай

Легендарен треньор претърпя тежка операция

Легендарният немски треньор Юп Хайнкес се е подложил на тежка интервенция на сърцето през ноември и сега се възвръща, оповестява „ Кикер “.

77-годишният експерт е прекарал две седмици в болничното заведение, като в началото е бил в интензивното поделение.

„ Това бяха най-трудните моменти в живота ми. Не можех да дремя. Времето течеше доста постепенно. Беше същинско изтезание “, споделя някогашният европейски (1972) и международен първенец (1974).

Хайнкес, който през 2013 година изведе Байерн до требъл – купа, купа на Германия и Шампионска лига, към този момент е в дома си и минава развой на рехабилитация.

Юп Хайнкес е една от най-големите митове на Бундеслигата. Като футболист той играе в немския шампионат в интервала 1965-78 година Има 295 мача Борусия (Мьонхенгладбах) и Хановер. С клуба от Мьонхенгладбафх е четирикратен първенец.

Треньорската му кариера е доста по-дълга (1979-2018) и по-успешна. Бил е отпред на Борусия (Мьонхенгладбах), Байерн, Реал (Мадрид), Айнтрахт (Франкфурт), Шалке 04 и Байер (Леверкузен). Два пъти е печелил Шампионската лига – през 1998 година с Реал (Мадрид) и през 2013 година с Байерн.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР