Легендарният футболен мениджър сър Алекс Фъргюсън стана доживотен почетен член

...
Легендарният футболен мениджър сър Алекс Фъргюсън стана доживотен почетен член
Коментари Харесай

Сър Алекс стана доживотен почетен член на Айнтрахт

Легендарният футболен управител сър Алекс Фъргюсън стана пожизнен почетен член на немския първокласен Айнтрахт (Франкфурт).
Прочетете още
82-годишният Фъргюсън неколкократно е пресичал пътища с “франките, като първият път е през далечната 1960 година, когато той е още младеж. По това време обичаният клуб на шотландеца - Рейнджърс, играе с Айнтрахт в полуфиналите за Купата на европейските първенци. Във финала, който се играе още веднъж на " Айброкс ", Айнтрахт губи с 3:7 от Реал Мадрид.

През 1967 година, към този момент като футболист на Рейнджърс, Фъргюсън вкарва хеттрик против Айнтрахт, през сезон 1979/80, когато е управител на Абърдийн, отстранява немския клуб с 2:1 по пътя си към трофея в шампионата за Купата на УЕФА.

Шотландецът добави, че към момента има един доста добър другар в Германия. Това е някогашният старши треньор на Фрайбург и Волфсбург Екхард Крауцун. Двамата се срещат по време на треньорски семинар през 1973 година.

" Ние сме доста положителни другари с него от доста дълго време. Той постоянно идва да ме види. Той е футболен маниак. Наскоро трябваше да му диря билети за гостуването на Айнтрахт на Абърдийн ", съобщи някогашният управител на Манчестър Юнайтед.

Той добави, че през лятото ще отиде до Германия за Евро 2024. Мачът на откриването е на 14 юни в Мюнхен и опълчва домакина Германия на Шотландия. " Ще виждам този мач онлайн. Трябва да направя. Шотландия не е слаб тим, а шотландските почитатели са просто фантастични ", сподели още Фъргюсън.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР