Легендарният бразилец Пеле ще посети Москва, за да присъства на

...
Легендарният бразилец Пеле ще посети Москва, за да присъства на
Коментари Харесай

Пеле ще присъства на жребия за Мондиал 2018


Легендарният бразилец Пеле ще посети Москва, с цел да участва на тегленето на жребия за финалната част на Мондиал 2018. Това заяви генералният шеф на Организационния комитет по подготовка и осъществяване на Световното състезание в Русия Алексей Сорокин.

"Очакваме голям брой делегации и именити посетители. Един от тях ще бъде легендата Пеле, ще се радваме да го посрещнем, както и останалите посетители на жребия", сподели Сорокин. Жребият за Мондиала ще се тегли в петък от 17:00 часа българско време.

ФИФА към този момент разгласи имената на международните звезди, които ще вземат участие в тържествената гала. Водещи на събитието ще бъдат Гари Линекер и съветската журналистка Мария Командная. Техни асистенти ще са Лоран Блан, Гордън Бенкс, Фабио Канаваро, Кафу, Диего Марадона, Карлес Пуйол и Диего Форлан. Мирослав Клозе пък ще показа купата, която ще получи спечелилият на Мондиал 2018. Всички те са представители на осемте страни, които са печелили международни шампионати. Най-добрият изпълнител в историята на международните шампионати (16 гола) ще изнесе купата на сцената в двореца Кремъл. В хода на финалния чоп за Мондиал 2018 тимовете ще бъдат разпределени в осем групи. Шампионатът на планетата ще се организира в интервала 14 юни - 15 юли, мачовете ще се играят в Москва, Калининград, Санкт Петербург, Волгоград, Казан, Нижни Новгород, Самара, Саранск, Ростов на Дон, Сочи и Екатеринбург. Общият награден фонд на Световното състезание ще бъде 400 млн. $. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР