Легендарният бивш футболист на ЦСКА Георги Илиев-Майкъла беше специален гост

...
Легендарният бивш футболист на ЦСКА Георги Илиев-Майкъла беше специален гост
Коментари Харесай

Георги Илиев пред БНТ: Докато държавата е абдикирала от детско-юношеския футбол, не очаквам нищо добро

Легендарният някогашен футболист на ЦСКА Георги Илиев-Майкъла беше специфичен посетител в студиото на предаването " Арена спорт ", където разяснява протичащото се в националния тим след жребия за Лигата на нациите, както и още протичащото се в родното състезание и генерално с футбола в страната.

В изявлението Майкъла прикани да бъде даден късмет на сегашния селекционер на " лъвовете " Илиан Илиев и също така засегна и тематиката с неналичието на задоволително български футболисти във водещите отбори у нас.

" На нас всякога ни се пада добра група и все не можем да се класираме. Вече не знам против кои тимове би трябвало да се паднем, с цел да се класираме. Надявам се, че ще имаме триумф при Илиан Илиев, тъй като тимът заигра по-спокойно при него, а той познава и българския футбол. Смятам, че ходът с неговото привличане беше добър, тъй като доста експерти се пробваха в последните 20 години и нито един не съумя ", съобщи Илиев.

" Отборът сигурно не играе по-добре, само че стои по-организирано на терена. Трябва да му се даде късмет на Илиан да развие националния отбор, а не да му налаг играчи. Той се е потвърдил в Черно море, където направи тим и в случай че никой не му се бърка, считам, че ще успее и с националите. Виждаме, че в нашето състезание водещите тимове не могат да наложат българи в съставите си. Трябва да се даде късмет на младите, само че да не ги подвигаме във въздуха. Нека да ги оставим да се развият ", добави бранителят, който през 80-те години на предишния век е част от незабравимите триумфи на ЦСКА в Европа.

Бившият изпълнителен шеф на " алените " обърна внимание и на вчерашния дуел за Суперкупата сред ЦСКА 1948 и Лудогорец, като също така показа упованията си за представянето на разградчани в конфликтите против швейцарския Сервет в Лигата на конференциите.

" Получи се равносилен мач, само че без аудитория. За мен този вид във Велико Търново не беше най-хубавият, тъй като и двата клуба нямат почитатели. ЦСКА 1948 се показа добре, макар че продадоха няколко футболисти и играха с 10 души, само че им липсваше убеденост, с цел да стигнат до успеха. Лудогорец пък подцени мача. Те у нас към този момент нямат конкуренция и сякаш не се напрягат в шампионата и за Купата. Срещу Серевет в Швейцария чакам надалеч по-здрава борба и считам, че Лудогорец има всички шансове да се показа добре. Нека да не забравяме, че това са мачове за пари и късмет да продадеш играчите си, тъй като там всички те гледат ", счита Георги Илиев.

" За мен ЦСКА ще станат първенци, тъй като направиха най-хубавите прехвърляния. Започваме да строим и новия стадион, където се надявам и Стоичков да помогне, тъй като неговото наличие е значимо ", безапелационен е трикратният първенец с " армейците " в интервала 1981-1983 година.

Накрая някогашният бранител разкри и дали чака някаква смяна в родния футбол след задаващите се избори за президент на Българския футболен съюз (БФС) в средата на месец март.

" Който и да оглави БФС, нямам доверие да се промени нещо. Докато страната е абдикирала от детско-юношеския футбол, не чакам нищо по-добро. Президентът на БФС ще разпределя само парите от ФИФА и УЕФА. Не съм оптимист, тъй като не виждам никакво развиване за спорта от страната в последните 30 години. Когато ЦСКА стартира градежа, къде ще упражняват всички деца от школата? Тази тематика е доста комплицирана, тъй като проблемите не са единствено във футбола. Като изключим художествената гимнастика, всичко останало е под вода ", приключи Георги Илиев.

Цялото изявление гледайте във видеото!



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР