Легендарният български футболист си припомни един любопитен момент от 1/4-финала

...
Легендарният български футболист си припомни един любопитен момент от 1/4-финала
Коментари Харесай

Краси Балъков каза истината за скандала с Христо Стоичков от САЩ'94

Легендарният български футболист си напомни един любопитен миг от 1/4-финала на Световното състезание в Съединени американски щати през 1994 година против Германия, в който двамата с се бяха скарали на терена през първото полувреме.
27 години по-късно той изясни пред " THE GAME " какво в действителност се е случило и дали е правилно, че треньорът Димитър Пенев е желал да ги извади от игра на почивката:
" Тогава играехме за достойнството на България. Всичко бе за положителното на нашата страна. Знаете, че Христо е раздразним. По време на мача с Германия ми подаде една топка и аз имах опция да отбележа. За страдание обаче топката срещна гредата. Той доста искаше да отстраним Германия, аз също мощно желаех да продължим. След тази обстановка, до края на полувремето си разменяхме реплики и любезности на терена ", разкри Бала.
" На почивката напрежението сред нас стана по-голямо. Добре че тогава имаше една камбанка, с която ни привикаха за второто полувреме. Димитър Пенев се опита да ни отдели в една стая, само че не съм сигурен дали съумя. Впоследствие разбрах, че треньорът е подготвял промяна на почивката на мен и Ицо поради разправията. Пенев обаче се отказал като видял, че сме се успокоили. Добре, че не ни смени... ".
" Вижте, всичко правихме в името на България. Горяхме в играта. Не сме се сравнявали или доказвали един на различен. Стоичков е най-големият български футболист на България до този миг и аз не се съпоставям с него. Радвам се, че сме играли дружно и с моите асистенции съм му оказал помощ да стане голмайстор на международното състезание ", разяснява още Красимир Балъков.
Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР