Легендарните мениджъри на Манчестър юнайтед и Арсенал сър Алекс Фъргюсън

...
Легендарните мениджъри на Манчестър юнайтед и Арсенал сър Алекс Фъргюсън
Коментари Харесай

Алекс Фъргюсън и Арсен Венгер влязоха в залата на славата на Висшата лига

Легендарните мениджъри на " Манчестър юнайтед " и " Арсенал " сър Алекс Фъргюсън и Арсен Венгер влязоха в Залата на славата на, оповестиха от британското футболно състезание. Двамата получиха своите плакети от организацията.

Фъргюсън и Венгер имат общо 16 трофеи на Висшата лига (английското състезание от 1992 година насам), като са и най-дълго задържалите се мениджъри в историята на конкуренцията.

Французинът беше отпред на " Арсенал " от 1996 до 2018 година, като водеше " артилеристите " в 828 мача. Той има три трофеи с клуба от Лондон (1997-98, 2001-02 и 2003-04), като в последния случай " Арсенал " стана първенец без да допусне загуба.

Фъргюсън, който е емблемата на " Юнайтед " има 13 трофеи единствено в ерата на Висшата лига, като водеше " алените дяволи " в 810 мача. Пълният му престой в Манчестър е сред 1986 и 2013-та - 27 години.

" Истински разчувствуван съм от това самопризнание. Истинска чест е да попадна в Залата на славата ", сподели Фъргюсън. " Това е самопризнание освен за моята работа, само че и за всеки един футболист, член на щаба и чиновник през тези години ".

" Чувствам, че Арсен е справедливо в Залата на славата, защото той трансформира " Арсенал " по приказен метод ", сподели още шотландецът.

Фъргюсън и Венгер са първите мениджъри, които попадат в Залата на славата. Преди това Висшата лига уважи 16 славни футболисти: Франк Лампард, Стивън Джерард, Дейвид Бекъм, Денис Бергкамп, Рой Кийн, Тиери Анри, Алън Шиърър и Ерик Кантона през 2021 година, а през предходната - Серхио Агуеро, Венсан Компани, Дидие Дрогба, Пол Скоулс, Петер Шмайхел, Патрик Виейра и Йън Райт.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР