Легендарната лекоатлетка Алисън Филикс сложи край на знаменитата си кариера.

...
Легендарната лекоатлетка Алисън Филикс сложи край на знаменитата си кариера.
Коментари Харесай

Лекоатлетка Алисън Филикс сложи край на знаменитата си кариера

Легендарната лекоатлетка Алисън Филикс постави завършек на популярната си кариера. В своето последно съревнование на Световното състезание в Съединени американски щати, американката завоюва бронзов орден на 4х400 метра със смесената щафета на Съединени американски щати.

С 19-ото си отличие от шампионат на планетата навън, Филикс се отдръпва като най-титулувания спортист в историята.

Последният старт на 36-годишната спринтьорка не получи баснословен край, въпреки метри преди финала щафетата на Съединени американски щати да бе отпред в конкуренцията. Квартетите на Доминиканската република и Нидерландия заеха първите две места, а за Филикс и компания остана бронзът.

„ Не съм тъжна, а задоволена. Всичко това ще ми липсва, само че се отдръпвам спокойна. Вечерта беше удивителна, а този бронзов орден е по-голям от всички предходни. Той постави завършек на една в действителност специфична кариера “, съобщи Алисън Филикс.

В кариерата си Филикс завоюва невероятните 30 оценки от значими конгреси навън. Тя взе участие пет пъти на Летни олимпийски игри, от които завоюва общо 11 медала – 7 от тях златни, а на международни шампионати се качи 19 пъти на почетната стълбичка – 13 на най-високото ходило. Към това добави и едно злато от планетарен шампионат на закрито.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР