Легализиране на преработката на индустриалния коноп у нас. За това

...
Легализиране на преработката на индустриалния коноп у нас. За това
Коментари Харесай

Законопроект: Четири партии искат легализацията на преработката на канабис сатива у нас

Легализиране на преработката на индустриалния коноп у нас. За това упорстват депутати от четири разнообразни партии. В последния работен ден на депутатите, в 2 без пет, девет народни представители са поискали заверка на преработката на промишлен коноп у нас.

В момента това става на територията на Румъния, където от нашия коноп се създават медикаменти. „ Предложеният законопроект дава опция тази индустриална обработка и основаването на медикаменти да става на територията на България “, ръководителят на Здравната комисия на Народно събрание доктор Антон Тонев.

Сред претекстовете на вносителите е, че растението всмуква въглероден диоксид и покачва качеството и състава на почвата. А България и в предишното е била водещ производител на канабис сатива.

Законопроектът за индустриалния коноп е подсилен от ексцентрична коалиция – „ ИТН “, „ Продължаваме промяната “, „ Демократична България “ и „ Възраждане “.

Експертите изясняват, че за тези, които пушат трева, нищо в действителност не се трансформира. И занапред има въпроси за решение. „ Аз бих пипнал и текстовете за дивия коноп, който си пораства по села и паланки и на всички места, и регулацията на самата марихуана, т.е. канабиса “, разяснява юрист Калин Ангелов във връзка на законопроекта.

В законодателството обаче няма ясно разграничаване сред индийски и промишлен коноп, споделят още експертите. По публични данни, към 700 000 души у нас са пушили трева. А делата за приложимост и владеене са измежду най-честите за българския съд.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР