Ледниците в Швейцария се топят както никога досега. Това сочи

...
Ледниците в Швейцария се топят както никога досега. Това сочи
Коментари Харесай

2022 г. е катастрофална за швейцарските ледници

Ледниците в Швейцария се топят както в никакъв случай до момента. Това сочи академично изследване, което демонстрира, че размерът на леда е намалял с 6 % след тазгодишната лятна гореща вълна и сухата преди този момент зима. И процесът ще продължи, твърди Швейцарската академия на науките, която е изготвила отчета. Някои дребни ледници на процедура към този момент са изчезнали.
2022 година е пагубна за швейцарските ледници, всички върхове за размразяване на лед са счупени
3 кубически километра лед или 3 трилиона литра вода - са се разтопили, се споделя в отчета.

 
Ако тези рискови феномени продължат по този метод, ще станем очевидци на изгубването на ледниците доста по-рано, в сравнение с в действителност се опасявахме. Според климатичните сюжети чакаме, че до 2100 година към момента ще виждаме някакъв лед на огромна височина. Но в случай че няма климатични ограничения, няма понижаване на излъчванията на парникови газове в международен мащаб, до 2100 година съвсем няма да остане лед.
Матиас Хюс, началник на Центъра за мониторинг на ледниците в Швейцария

В регионите Енгадин и Южен Вале, които се намират в южната част на страната, " е липсващ мразовит пласт с дебелина от 4 до 6 метра на височина 3000 метра над морското ниво ", се споделя в отчета.
Учените настояват, че в някои региони са се разкрили голи скали, каквито не са виждани от хиляди години.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР