Ледени висулки увиснаха от разцъфналите клони на череши, сливи, праскови,

...
Ледени висулки увиснаха от разцъфналите клони на череши, сливи, праскови,
Коментари Харесай

Тази година ще купуваме много скъпи плодове, ако изобщо ги има

Ледени висулки увиснаха от разцъфналите клони на череши, сливи, праскови, кайсии, вишни в съвсем цялата страна, минусовите температури предизвикаха слана, която е съдбовна.

" Реколтата тази година от тези плодове или няма да я има, или ще бъде сериозно слаба ", алармира Красимир Кумчев, прочут в цялата страна агроконсултант, оповестява БГНЕС. В по-голямата част от страната реколтата е обречена.

" Мисля си по какъв начин реагират политиците при наводнения и трусове да вземем за пример - изсипват се на място с ботуши, дъждобрани и всички останали атрибути, с което да ни покажат загрижеността си. Медиите, несъмнено, и те са там! Това, което ни се случи през вчерашния ден сутринта, е по-трагично!, разяснява експертът.

Трудът на овощарите е беззащитен, сподели Красимир Кумчев. Той разясни, че те не могат да застраховат градините си от вреди, настъпили от събития преди 20 април, това е изискването на застрахователите и то не се трансформира макар неведнъж поставяните претенции. Застраховки на овощни градини могат да се подписват единствено след тоя период, а в действителност сланите падат преди него. 

И по този начин - тази година ще купуваме доста скъпи череши, праскови, кайсии и вишни, в случай че въобще ги има. А овощарите ще пресмятат вредите си и ще размислят дали не е извънредно време да се откажат. Това е ситуацията.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР