Ледени скулптури на съвременни руски войници пазят главния площад в

...
Ледени скулптури на съвременни руски войници пазят главния площад в
Коментари Харесай

В духа на войната и Коледа: Ледени войници пазят площада на сибирски град


Ледени статуи на модерни съветски бойци пазят основния площад в сибирския град Чита преди коледните празници.

Мъжете, въоръжени с пушки „ Калашников “ стоят на пост до огромна украсена елха и големи ледени пързалки, разяснява Ройтерс. Температурите в града са към -30 градуса по Целзий.

Повечето поданици на Чита не утвърждават ледените скулптури, около които децата им минават в дните от годината, в които би трябвало да получат подаръците си Дядо Мраз.

Снимка: Ройтерс


„ Тези фигури към момента не са изцяло подготвени, би трябвало да забележим крайния резултат. Но стоят добре, въпреки всичко сме във война “, споделя Йелена, която минава около скулптурите.

„ Децата честват през декември, само че вижте какво са създали! Нека сложим същински бойци, да окачим елхата с гранати и танкове... Трябва да има фигури на лисици, на Дядо Мраз, на животни, на детски неща “, разяснява Валентин.

Снимка: Ройтерс

Генадий споделя, че братята на брачната половинка му са мобилизирани да се бият в Украйна и че той може да бъде идващият. Според него с ледените бойци се отдава респект към хората на фронта. „ Искаме да се приберат живи и здрави ", споделя той.

Снимка: Ройтерс

„ Предпочитам да не се опитваме да решим проблемите си посредством война. Винаги има късмет за компромис. Всичко може да бъде позволено. Няма нищо по-лошо от войната “, добавя още мъжът.
Снимка: Ройтерс

След като откри цялостен надзор върху медийния пейзаж в Русия, пропагандата на Кремъл съумява да убеди доста руснаци, че страната им е в екзистенциална борба със Запада, разяснява Би Би Си.
Снимка: Ройтерс

Въпреки че Сибир разполага с големи ресурси от газ, град Чита към момента не е обвързван с вътрешната газова мрежа на Русия. От хълмовете над града можете да видите облаци пушек, издигащи се от електроцентрали, захранвани с въглища, и от безбройните дървени къщи, които към момента се отопляват с дърва.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР