Ледена пързалка в Мадрид ще се използва като морга за

...
Ледена пързалка в Мадрид ще се използва като морга за
Коментари Харесай

Ледена пързалка в Мадрид ще се използва като морга за починали от коронавируса

Ледена пързалка в Мадрид ще се употребява като морга за запазване на тленните остатъци на умряли от ковид в испанската столица, съобщи Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката:Епидемията ковид (COVID-19) 2104
В Испания има общо 2182 смъртни случая от ковид, от които 1263 са в Мадрид.

Областните управляващи на Мадрид оповестиха, че пързалката ще стартира да се употребява като морга в околните часове. Ръководството на пързалката, която е с повърхност 1800 кв. метра, е предложило на общинските управляващи да я употребяват за предпазване на умряли от вируса.

COVID-19 лиши живота на над 15 000 души по целия свят, най-вече са жертвите в Европа

Кметството на Мадрид означи, че погребалните служби на града не могат да вземат телата на умряли от ковид по липса на защитни дрехи за чиновниците си. Панаирното градче в Мадрид към този момент е превърнато в полева болница от 1500 кревати и при потребност може да одобри до 5500.

Испански военни са разкрили изоставени, а от време на време и мъртви остарели хора в старешки домове, наранени от епидемията с ковид, заяви министерството на защитата.

"Ще бъдем извънредно строги към отношението, което са получили старите хора в тези домове ", съобщи министърката на защитата Маргарита Роблес.

"При някои визити военните са разкрили изцяло изоставени остарели хора, и даже такива, които са умрели по леглата ", сподели тя.

От армията беше поискано да се намеси в старческите домове след десетки сигнали за умряли хора в редица такива места, по-специално в Мадрид и в централната област Кастилия-Ла Манча.

Novini.bg ви дава опция да следите настоящите данни за смъртоносния китайски ковид в действително време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 2104  Ако ковид не си отиде до лятото Ако ковид не си отиде до лятото  Вижте какво гласи новият Закон за изключителното състояние Вижте какво гласи новият Закон за изключителното състояние  Фандъкова: Благодаря на всички жители, компании и Неправителствени организации, които вземат участие с труд и дарения в тази тежка обстановка Фандъкова: Благодаря на всички жители, компании и Неправителствени организации, които вземат участие с труд и дарения в тази тежка обстановка
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР