Лечебното заведение е обявено на търгПродава се болница в Перник.

...
Лечебното заведение е обявено на търгПродава се болница в Перник.
Коментари Харесай

Какво ще се случи с болницата в Перник

Лечебното заведение е оповестено на търг

Продава се болница в Перник. Информацията се появи в петък. Продажбата е поради дълг към Национална агенция за приходите, който е в размер на 430 хиляди лв.. Късно вечерта стана ясно, че Национална агенция за приходите стопира оповестения търг за 18 декември. За момента лечебното заведение няма да се продава, предава Нова тв.

„ Данъчните имат право да вършат каквото желаят, когато има дебитор. Ние сме длъжници. Учудването ми беше от това, че правосъдният реализатор разпореди всички пари от касата да бъдат дадени на Национална агенция за приходите, откакто лечебното заведение е почнало да покрива отговорностите си. Това е от 3 месеца. Ние изплащаме дълга си с всяка стотинка, която изкарваме ”, каза в ефира на „ Събуди се ” шефът на СБПЛД в Перник д-р Венцислав Чунов. Той призна, че болничното заведение не е плащала 7-8 месеца, тъй като е имало належащи отговорности.

„ Аз вървях на среща със чиновниците от Национална агенция за приходите и обясних, че всички пари, които са запорирани при правосъдния изпълнител отиват при тях. Направихме погасителен проект, с който искахме да плащаме избрана сума, която да бъде в границите на опциите на болничното заведение. От Национална агенция за приходите обаче отхвърлиха ”, добави Чунов.

„ Тези отговорности са прекомерно от дълго време. Не за първи път тази болница е обект на репортажи. Лечебното заведение е извънредно нужно, тъй като резултатите, които  постигат лекуващите се, са положителни. Това, което ние направихме е в последните три години на нашето ръководство, е да изплащаме до стотинка гласувания от общината бюджет ”, заяви кметът на Перник Вяра Церовска. Тя добави, че през 2019 година в постройката ще бъдат построени два центъра, които ще бъдат финансирани от Социалното министерство.

„ Тъй като постройката е обществена общинска благосъстоятелност, данъчните нямат право да продават болничното заведение и да я афишират на търг. Ще създадем всичко належащо, с цел да се срещнем с сътрудниците от приходната организация и да уточним техните претенции и да се погасят отговорностите ”,  председателят  на Общинския съвет в Перник Иво Савов.

След формалната позиция на НАП, търгът да бъде спрян, данъчните очакват от болничното заведение да бъдат прецизни и да изплатят дълга си. 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР