Лъвове, мечки, тигри и други животни все още живеят затворени

...
Лъвове, мечки, тигри и други животни все още живеят затворени
Коментари Харесай

Хората са притеснени за животните в Зоологическата градина в Ловеч: Живот в плен и мизерия!

Лъвове, мечки, тигри и други животни към момента живеят затворени в голи бетонни кафези в българските зоологически градини , издигнати преди повече от 60 години. Потребители в обществените мрежи качиха в какви отвратителни условия обитават животните в Зоологическата градина в Ловеч , намираща се в парк „ Стратеш “.

В зоопарка може да бъдат видени сибирски тигри, лъв, едногърба камила, двугърба камила, зубър, кон на Пржевалски, алпаки, дългоносо мече, енот, японски елен, доблестен елен, елен лопатар, европейски муфлон, кафява мечка, няколко типа маймуни, папагали и разнообразни типове птици. Зоопаркът е вторият по величина в България .

Това е един от зоопарковете у нас, които е отворен за гости, само че не дава отговор на минимални законови условия за развъждане на диви животни. Обитателите в него живеят в тесни кафези с ниски тавани, бетонен под и без обогатяване на средата . Необходимо е незабавно да се приключи развъждането на огромни хищници като мечки и огромни котки в зоологическата градина, която очевидно не може да обезпечи нужните условия.

В Зоологическата градина в Ловеч се отглеждат животни в несъответствуваща среда , без никакво хуманно отношение към тях. Подобряването на обстановката там би трябвало да бъде приоритет, защото някои от жителите се гледат в неприемливи условия.

У нас животните в зоопаркове живеят на тясно, измежду бетон, решетки, стени, оскъдност, цинизъм и невъзможност . Живот в плен и бедност! Такова е отношението и на управата към жителите в Зоологическата градина в Ловеч – безконтролно и цинично .

 

Хората приканиха в обществените мрежи еврокомисаря по околната среда, българския министър-председател и българския министър на околната среда и водите незабавно да обезпечат използването на съществуващите закони и да се погрижат да подобрят или затворят оборудванията , които не дават отговор на законодателството.

В България съществува закон регулиращ изложбата и грижите за пленени диви животни. Той изисква зоологическите градини да третират хуманно животните , като обезпечават уместно пространство, подобаваща диета и достъп до ветеринарна помощ. Това са единствено главните неща. Трябва да се подсигурява, че са обезпечени най-подходящите условия за обещано животно. Хищниците ще чакат прясно месо, а доста други животни ще изискват многообразие от пресни плодове и зеленчуци.

Хората в обществените мрежи показаха острата си реакция при привидно неприятните условия в зооградината , ето част от тях:

„ Това не е хуманно, че тази градина би трябвало да бъде затворена. Държавата би трябвало да даде повече пари!

Не може такова отношение към животните, това е неприемливо!

Затвор за шефа на този концлагер – зоопарк!!! Време е да съберем подписки за затваряне на зоопарка! “

Коментари. Снимка: Искра.бг

Постигането на хуманно отношение към животните в зоологическите градини у нас е една от главните цели на лицата, виновни за ръководството им. Има няколко аргументи, само че една от най-важните е от етичен темперамент. В последна сметка животните в плен зависят от човешката грижа, като по този метод основават морално обвързване да подсигуряват тяхното богатство. В България животните са с стеснен обсег на придвижване , да не приказваме за способността му да избира по кое време или какво да яде, къде да спи и така нататък

Тези условия компрометират благосъстоянието на животните за дълго време и затова самата роля на зоологическите градини. За това са нужни въвеждането на по този начин нужните промени и по-строги закони за развъждането на животни в плен в България.

Лицензите на българските зоопаркове би трябвало да се дават след определяне на положителни изискванията на живот за животните .

От медията призоваваме виновните институции да вземат незабавни ограничения и да извършат нужните инспекции в Зоологическата градина в Ловеч .

От  Искра.бг  оставаме разполагаем на всички наранени страни да изкажат позициите си.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР