Лъвът Асен по време на прегледите му в столичния зоопарк

...
Лъвът Асен по време на прегледите му в столичния зоопарк
Коментари Харесай

Лъвът Асен от Разград постъпи на лечение в Столичния зоопарк


Лъвът Асен по време на прегледите му в столичния зоопарк

Един от лъвовете, изведени от зоопарка в Разград, е постъпил за лекуване и профилирани грижи в единствения народен избавителен център за екзотични животни в Зоологическата градина в София. Това оповестиха от организацията " Четири лапи ", която се ангажира със спасяването на лъвовете в най-тежко положение от зоопарка в Разград. До нейната интервенция се стигна, откакто се наложа да се избавя животът на лъвчета, родени от блудничество в зоологическата градина в Разград, и се оказа, че и други лъвове имат съществени здравословни проблеми.

Лъвът Асен е бил закаран в София със профилиран превоз и при нараснало внимание от риск за утежняване на здравословното му положение. При постъпването му в Столичния зоопарк, животното е било във очевидно тежко физическо и психическо положение.

Извършват се разнообразни медицински прегледи, тъй че да се откри цялостното му здравословно положение, след което комисия от ветеринарни лекари ще набележи по–нататъшни ограничения за лекуване.

Лъвът е настанен в обособена постройка, където има разполагаем четири огромни пространства, в част от които се организират и поредност от рехабилитационни извършения, за подсилване на физическото му положение.

Асен ще остане в Столичния зоопарк до трайното възстановяване на неговото положение, след което ще бъде превозен до едно от убежищата за огромни котки на фондация " Четири лапи ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР