Лауреатите на тазгодишните Нобелови награди за химия не споделят опасенията,

...
Лауреатите на тазгодишните Нобелови награди за химия не споделят опасенията,
Коментари Харесай

Нобеловите лауреати за химия не споделят страховете, свързани с ГМО храните

Лауреатите на тазгодишните Нобелови награди за химия не споделят опасенията, свързани с ГМО храните и се тормозят настроенията против тях да не попречат на развиването на науката в тази област и извличането на изгоди за цялото човечество, предава Асошиейтед прес.

Франсес Арнолд от Съединени американски щати и Грегъри Уинтър от Англия споделиха своите визии по този въпрос преди публично да получат влиятелната премия в понеделник.

" Ние сме променяли биологичния свят на равнище ДНК от хилядолетия ", съобщи Арнолд на конференция, като уточни за образец новите породи кучета. " Но в наши дни се получи се по този начин, че породиха нови страхове за това, което вършим и те лимитират нашите благоприятни условия да търсим нови решения ",предаде Българска телеграфна агенция.

Заедно с Арнолд и Уинтър с Нобелова премия за химия тази година беше отличен и американецът Джордж Смит. Тримата учени бяха удостоени с нея за работата си по ускорение еволюцията на ензимите и протеините, напомня организацията.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР