Латвийският парламент обяви Русия за държава спонсор на тероризма“ заради

...
Латвийският парламент обяви Русия за държава спонсор на тероризма“ заради
Коментари Харесай

Латвия обяви Русия за държава спонсор на тероризма

Латвийският парламент разгласи Русия за " страна спонсор на тероризма “ поради инвацията в Украйна. Латвийските депутати приканват западните съдружници да наложат по-тежки наказания на Москва, с цел да се постави завършек на спора.

В резолюцията се споделя, че " Латвия признава дейностите на Русия в Украйна като целеустремен геноцид против украинския народ “. Външният министър на Украйна Дмитро Кулеба изрече своята признателен за резолюцията на латвийския парламент.

" Украйна предизвиква други страни и организации да последват този образеца “, написа Кулеба в Туитър.

" Като се има поради, че в това решение няма никаква фактическа информация, с изключение на животинска ксенофобия, би трябвало да назовем идеолозите му неонацисти “, отговор говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова

По същото време Естония разгласи, че затваря границите си за съветски туристи с шенгенски визи. Решението влиза в действие след седмица. В страната ще имат право да влизат съветски жители, които вземат участие в транспорта на артикули и пасажери, чиновниците на съветското посолство и членовете на техните фамилии, както и хората, които посещават родственици в Естония.

Естонският министър-председател Кая Калас разгласи, че решението е жест на поддръжка към украинския президент Володимир Зеленски. Тя прикани страните от Шенген да спрат да издават туристически визи на руснаци.

" Посещението на Европа е привилегия, а не човешко право. Въздушният трафик с Русия е спрян. Докато страните от Шенген издават визи, съседите на Русия носят тежестта. Време е да спрем туризма от Русия “, написа тя.

В изявление за The Washington Post украинският президент прикани западните водачи да забранят достъпа на руснаците да техните страни като наказване за решението на президента Владимир Путин да изпрати войски в Украйна. Кремъл разгласи, че " Европа ще би трябвало да реши дали желае да заплати сметките за " капризите “ на Зеленски.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР