Латинката, известна още като Tropaeolum, е красиво и уникално растение,

...
Латинката, известна още като Tropaeolum, е красиво и уникално растение,
Коментари Харесай

Латинката: привлекателен защитник на градината

Латинката, известна още като Tropaeolum, е красиво и неповторимо растение, което пленява с изобилието на своите цветове и листа. Тя принадлежи към фамилията на Тропеолеви (Tropaeolaceae) и е известна в градинското озеленяване заради своята леснодостъпност и декоративни качества.

 HappyWoman_Astrology_1200x300

 Лалетата: цветна палитра в градината  

Латинката: прелъстителен бранител на градината

 Латинката: прелъстителен бранител на градината Латинката: прелъстителен бранител на градината

Латинката е растение, което е познато с бързия си напредък и изобилното си цъфтене. Тя произлиза от тропическите и субтропични райони на Южна и Централна Америка, като някои типове са публикувани и в други елементи на света. Цветовете на латинката са ярки и разнородни, в това число нюанси на алено, оранжево, жълто и розово. Листата също имат украсителен темперамент, постоянно със заоблени или сърцевидни форми и наситено зелен цвят.

 Латинката: прелъстителен бранител на градината Латинката: прелъстителен бранител на градината

Ето и някои препоръки за развъждането на Латинката:

Латинката избира слънчеви места, където получава най-малко 6 до 8 часа директна слънчева светлина дневно. Тя е устойчива на топлите климатични условия, само че се нуждае от отбрана от несъразмерната жега и засушаване през летните месеци. Латинката избира добре дренирана, плодородна почва с pH от 6 до 7. Избягвайте почви с тежка конструкция или неприятен дренаж, което може да докара до задържане на вода към корените и изгниване на растението. Редовното поливане е значимо за Латинката, изключително през сухи интервали и по време на дейния й напредък. Подхранването с угнила оборска тор през интервала на деен напредък, оказва помощ за поддържането на здравословния й напредък и изобилен разцвет. Цветовете на Латинката притеглят потребни инсекти като пчели и други опрашители, които оказват помощ за опрашването на зеленчуците и усъвършенстват плодородния развой. Ароматът и естествените химикали, създавани от цветето, могат да отблъскат някои вредители на градинските растения като листни въшки, паяци и други, които могат да увредят зеленчуците. Привличайки многообразие от потребни инсекти, Латинката способства за увеличението на биоразнообразието в градината, което може да помогне за поддържането на натурален баланс в екосистемата.
 Латинката: прелъстителен бранител на градината Латинката: прелъстителен бранител на градината

Със своите красиви и разнородни цветове, Латинката прибавя образен акцент и хубост към градината, като я трансформира в привлекателно и уютно място за отдих. Латинката може да бъде употребена за накичване на култивиран пътеки, култивиран лехи или контейнерни композиции, балкони, тераси, което в допълнение акцентира естетиката на градината. С изключителната си хубост и лесното развъждане, Латинката е съвършено допълнение към всяка градинска конюнктура и се радва на огромна известност измежду градинарите по целия свят.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР