Лъсна поредното разкритие за порочни практики на Община Видин. В

...
Лъсна поредното разкритие за порочни практики на Община Видин. В
Коментари Харесай

Мега скандал във Видин! Назначиха директор на музея с фалшива диплома след опорочен конкурс /доказателства/

Лъсна следващото разобличаване за порочни практики на Община Видин. В общественото пространство се появиха обстоятелства, доказващи опорочаването на извършен конкурс за шеф на Регионалния исторически музей в града, научи организация BulNews.
За следващия гаф на Община Видин заяви общинският консултант Юлиян Петров в обществена мрежа.
На шефското място е назначена Десислава Цветанова, която е показала подправена тапия за просветителна степен магистър, издадена от Югозападен университет "Неофит Рилски " в Благоевград. За заемането на длъжността е бил разгласен конкурс, който не е извършен по законов ред. От уведомленията излиза наяве, че кметът на Видин Цветан Ценков е назначил комисия, която не дава отговор на изискванията за провеждането на подобен. Членове на комисията са били правист /не е ясно кой/коя/, Ани Каменова от отдел "Човешки запаси " към локалната администрация, представител на Симфониета-Видин и комфортен пратен от Министерството на културата. От всички присъстващи нито един не е бил способен за осъществяване на подбора. На него не са участвали трима шефове на музеи, а единствено един от Русе.
След разкритията за покварения конкурс в Община Видин е последвала инспекция от инспектори на Главна дирекция „ Инспекторат за запазване на културното завещание “ в Министерството на културата. В резултат на проверката са установени нарушавания, които постановат формиране на производства по реда на чл.192, ал.1, т.2-3 от Закона за културното завещание.
Изпратено е и искане до Югозападния университет "Неофит Рилски " за достъп до информация за магистратурата на назначения началник на РИМ Десислава Цветанова. Отговорът от факултета в Благоевград изрично пък потвърждава, че такава магистратура в никакъв случай не е имало в техните стратегии. Иначе казано, Цветанова е показала подправена тапия, с цел да дава отговор на изискванията за шеф. Всичко това става със знанието на кмета Цветан Ценков, зам.-кмета Борислава Борисова и ръководителя на общинския съвет Генади Велков.
Това не е първият изопачен конкурс, търг и предопределение, с благословията на градоначалника Ценков. С дейностите си кметът жестоко нарушава законите, възползвайки се от пълномощията си и назначава свои послушковци, без значение дали да квалифицирани, или не.
Агенция BulNews няма да спре да разобличава законовите нарушавания на кмета Цветан Ценков, който не стопира да хвърля пръст в очите на неговите гласоподаватели.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР