Лара Гут-Бехрами спечели първия старт от новия сезон в Световната

...
Лара Гут-Бехрами спечели първия старт от новия сезон в Световната
Коментари Харесай

Гут-Бехрами спечели първия старт от новия сезон в Световната купа

Лара Гут-Бехрами завоюва първия старт от новия сезон в Световната купа по алпийски ски. 32-годишната швейцарка приключи първа в гигантския слалом в Зьолден, Австрия, с минимална преднина пред втората Федерика Бриньоне от Италия.


Италианката, която има осем победи в дисциплината в кариерата си, остана единствено на 2 стотни за Гут-Бехрами. На почетната стълбичка се качи и словачката Петра Влъхова (+0.14 секунди). Любопитното е, че и трите скиорки от призовата тройка за печелили огромния бистър глобус.

За Гут-Бехрами това е общо 38 победа в Световната купа, както и шеста в гигантския слалом. Първата победа в конкуренцията за швейцарката е през далечната 2009 година.

За състезателките предстоят две седмици отмора, след което те ще имат два старта в Леви, Финландия на 11 и 12 ноември, като и двата ще бъдат в слалома. Утре в Зьолден ще се организира и дебютното съревнование при мъжете, също в гигантския слалом. През този сезон белият кортеж ще мине и през България - мъжете ще имат великански слалом и слалом в Банско на 10 и 11 февруари 2024. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР