Lamborghini си е изградило репутация на производител на едни от

...
Lamborghini си е изградило репутация на производител на едни от
Коментари Харесай

Следващият суперкар на Ламборгини ще върви на „синтетика“

Lamborghini си е построило известност на производител на едни от най-атрактивните суперавтомобили с помощта на своите мощни модели V10 и V12 мотори с вътрешно горене. Ето за какво не е изненада да чуем, че марката Raging Bull обмисля да употребява синтетично гориво, наричано още eFuel.

Както оповестява австралийският CarExpert, основният изпълнителен шеф на Lamborghini Стефан Винкелман се замисля за опцията да употребява eFuel през идващото десетилетие. Той показва три аргументи или „ стъпки “ за разглеждане на опцията за потребление на eFuel.

„ Първата е, че може да използваме синтетични горива единствено за нашите спортни действия. Второто нещо е да защитим нашия авто парк, тъй като по-голямата част от нашите коли след 60 години към момента съществуват. Така че след 2035 година би трябвало да има опция и точно това съгласно мен е доста значимо. Всички наши клиенти да могат да продължат да карат своите коли “, сподели Винкелман.

„ Последната стъпка е, че хибридните задвижвания могат да бъдат допустими, като нови коли, след 2035 година Каквото и да е належащо, след няколко години ще имаме ясна визия за законодателството и регулациите “, добави той.

Да, Европейският съюз (ЕС) в действителност загатна за възбрана на продажбите на коли с мотор с вътрешно горене (ДВГ) до 2035 година Но в случай че погледнем наредбата по-отблизо, колите с вътрешно горене към момента могат да се движат по пътищата, при изискване че употребяват „ възобновими течни и газообразни транспортни горива от небиологичен генезис и рециклирани въглеродни горива “.

Porsche е една от марките, които не се тормозят да се застъпват за потреблението на eFuel. Миналата година немският авто производител откри своя цех за eFuel Haru Oni в Пунта Аренас, Чили, за произвеждане на въглеродно безпристрастен бензин.

Но преди хората с „ бензин в кръвта “ да се развълнуват от новината, има едно предизвикателство пред комерсиализацията на eFuel: цената. Производството му към момента е скъпо, тъй че представете си да го продавате на потребителите.

„ Предстоящите регулации за излъчванията вършат моторите с вътрешно горене все по-скъпи в близко бъдеще, което в допълнение лимитира развиването на производството на електрическа енергия. Така че има доста неща, които би трябвало да вземем поради “, сподели Винкелман.

Все още не е ясно дали Lamborghini ще последва Porsche. Но най-малко към този момент знаем, че eFuel води договаряния зад затворените порти на компанията. Това, което знаем, е, че компанията прави огромния скокс от ДВГ към електрическите автомобили, като вкарва plug-in хибридни технологии в своите суперавтомобили, започвайки с Revuelto.

Задвижването на този модел е V12 мотор с три електромотора, произвеждащи над 1000 конски сили. SUV моделът на Lamborghini, Urus, също ще се предлага с плъг-ин хибридно задвижване, преди да стане напълно електрически до края на десетилетието.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР