Лактозната непоносимост се проявява в това, че организмът не може

...
Лактозната непоносимост се проявява в това, че организмът не може
Коментари Харесай

Диета при лактозна непоносимост

Лактозната нетърпимост се демонстрира в това, че организмът не може обикновено да усвоява лактозата. Лактозата е тип натурална захар, която се съдържа в мляко и млечни артикули.

Когато лактозата стига до дебелото черво, без преди този момент да е обработена задоволително от другите храносмилателни органи, тя провокира неприятни чувства.

Такива чувства са да вземем за пример газовете, болките в стомаха и подуването, както и гаденето. Тези признаци се усещат от половин час до два часа след хранене.

Някои хора, които страдат от лактозна нетърпимост, не могат въобще да усвояват някои млечни артикули. Други, за разлика от тях, могат да пият мляко и млечни артикули, без това да се отразява на организма им.

 Броколи

Лактозната нетърпимост се среща по-често при възрастни хора, в сравнение с при деца. Човек с лактозна нетърпимост би трябвало да съблюдава избрани ограничавания.

Трябва да се избегнат неприятните чувства и в това време да се обезпечи задоволително калций за организма за здрави кости. Лактозната нетърпимост се следи при хора, чиито тънки вътрешности не създават нужното количество фермент, който се назовава лактаза. Обикновено лактозната нетърпимост се предава по завещание.

Ако откакто изпиете чаша мляко, усетите гадене или отичане на стомаха, има дребна възможност да страдате от лактозна нетърпимост. Но в случай че това се случва всякога, когато пиете мляко, ядете сладолед или млечни артикули, има огромна възможност да имате нетърпимост към лактозата.

 Сьомга

При лактозна нетърпимост се предлага изключването на млякото и млечните артикули от менюто. Това се прави най-малко до изгубване на признаците и се постанова посещаване на доктор.

Може да консумирате мляко и млечни артикули, които са със занижени равнища на лактоза, или да се заменят млечните артикули със соеви, а прясното мляко – със соево мляко.

Много от хората, които страдат от лактозна нетърпимост, не могат да понасят единствено прясното мляко, а киселото не им се отразява зле. За да доставят задоволително калций на организма си, хората с лактозна нетърпимост би трябвало да се хранят с броколи, зеле, сардини, риба звук и сьомга, соеви артикули, обогатени с калций, както и бадеми.

Не се предлага потреблението на кондензирано мляко и изсъхнало мляко, както и сладкарски произведения с млечна плънка, а също по този начин и медикаменти, в които има лактоза.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР