Лъжа е, че някой може да притисне ГЕРБ да подкрепи

...
Лъжа е, че някой може да притисне ГЕРБ да подкрепи
Коментари Харесай

Борисов: Най-доброто за страната е обединение между първите две коалиции

Лъжа е, че някой може да притисне ГЕРБ да поддържа държавно управление на малцинството. Най-доброто за страната е обединяване сред първите две обединения. Изходът е директно присъединяване - или специалисти от двете партии, или политически лица. Това ще бъде решено след 2 април, съобщи Бойко Борисов пред Би Ти Ви. Най- положителният вид за страната е да се направи болшинство от няколко партии, с конституционно болшинство, заключи Борисов.

Ще заставам там до момента в който създадем или не държавно управление. Ако няма късмет за държавно управление, е безпредметно, в случай че създадем такова в наложително, изясни водачът на ГЕРБ.

" Инстинктът ми сочи, че ще има държавно управление, на народът му додея. Ако този път президентът Радев извърви бързо мандатите, ще имаме още и още избори и хората ще спрат да гласоподават. Сега е моментът да създадем крачка или две обратно, да се направи устойчиво, постоянно държавно управление ", бе безапелационен някогашният министър председател. Според него единствено с 130-140 депутати може да има устойчиво държавно управление. А то може да се реализира единствено с първите две политически сили, отсъди той.

ГЕРБ желаят да са първи за моралната победа. " Трябва да се откри решение и да се излезе от този тупик. Хубаво е, че всички партии поставят старания за добър резултат, което значи е голяма част от българите ще излязат да гласоподават. Ние би трябвало да уважим гласа им ", съобщи Борисов.

Борисов увери, че е подготвен на взаимни отстъпки, даже да не е министър председател. " Ако си победител като водач на партия, и да не станеш министър председател, е компромис. На фона на всички останали съм най-опитният, с най-доказани резултати. Трябва да се откри компромис сред всички и да се направи сред първите 2, това е най-хубаво държавно управление. Ако не - с останалите ", съобщи Борисов. Той обаче изясни,ч е не предлага коалиция занапред, това може да е след втори април.

На въпрос изключва ли Движение за права и свободи за сътрудник, Борисов сподели:Това, че опазихме дълга е с помощта на Движение за права и свободи, ДаБг, БВ и ГЕРБ. Ние с ДаБг, сме работили дружно в Народното събрание - когато съгласувахме нуклеарните реактори, оръжията, напомни водачът на ГЕРБ.

Кирил Петков споделил, че неговата партия предложила оръжия за Украйна - На 9 декември ние предложихме оръжие за Украйна - мина със 148 гласа, единствено 41 гласоподаваха от Политическа партия, а Кирил Петков не е дал своя вот. Има какво доста да си приказваме, да се нападам, само че не устройва хората, заключи Борисов.

Дали Възраждане и Българска социалистическа партия са вероятни за коалиция? " Няма по какъв начин. С " Възраждане " имаме почитание, само че имаме идеологически разлики с тях. Но съм обезпокоен, че Асен Василев се гордее, че гласоподават с тях.

Гласуваха дружно срещу Ф-16, блок 70, по-скоро от това се тормозя, сподели Борисов.

Бившият министър председател съобщи, че с Българска социалистическа партия няма да се коалират - Конгреса на партията не желае да се коалираме с тях.

Ние със Съюз на демократичните сили сме единствени, които не сме правил коалиция с Българска социалистическа партия, напомни той.

Правителство на малцинството? Не желая никого да обидя, само че точната дума това е дилетантско, недоумение по какъв начин работи страната, машината. Не може със 60-70 депутати да се прави сходна формула. Да, с проф. Габровски опитахме, само че не ни доближиха депутати. Но това значи трайна неустойчивост. В такава тежка дългова серпантина, голяма инфлационна серпантина, даже Иван Костов сподели - не извършите ли недостига до 3 %,няма да гласоподавам за вас. Тази инфлация се овладява с години, съобщи Борисов. Ако не се направи постоянна коалиция, няма никакъв късмет.

Ядрото би трябвало да бъде такова - сред ГЕРБ и ПП-ДБ, заключи Борисов.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР