ЛАХОР, Пакистан (АП) — Най-голямата дъщеря и близък помощник на

...
ЛАХОР, Пакистан (АП) — Най-голямата дъщеря и близък помощник на
Коментари Харесай

Дъщерята и близък помощник на бившия пакистански премиер Наваз Шариф пое висшия пост в провинцията

ЛАХОР, Пакистан (АП) — Най-голямата щерка и непосредствен асистент на някогашния министър-председател на Пакистан Наваз Шариф в понеделник стана първата в страната жена основен министър в източната провинция Пенджаб.

50-годишната Мариам Наваз беше определена за основен министър с 220-0 гласа в нейна изгода, изпреварвайки противника си за поста Рана Афтаб, номиниран от сунитите Съветът на Ittehad, съдружник на затворения някогашен министър-председател Имран Хан.

Опозиционните депутати, подкрепящи Хан, който беше свален с избор на съмнение в Народното събрание през 2022 година, бойкотираха сесията на 371-членната асамблея на Пенджаб.

Наваз благодари на Бог в телевизионни забележки и даде обещание, че ще служи еднообразно както на тези, които са дали своят вот за нея, по този начин и на тези, които й се опълчват. „ Вратите на моето сърце и офис ще останат отворени и за опозицията “, сподели тя.

Назначаването на Наваз беше значително предстоящо след парламентарните избори на 8 февруари, в които партията на татко й Пак...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР