Лабораторни проби се взимат по-малко от 10% от всички преминаващи

...
Лабораторни проби се взимат по-малко от 10% от всички преминаващи
Коментари Харесай

Директорът на БАБХ: Ще изградим нова лаборатория за проверки на тежкотоварни камиони

Лабораторни проби се взимат по-малко от 10% от всички преминаващи съгласно законодателството. Това съобщи изпълнителният директор на БАБХ проф. Христо Даскалов в предаването " Денят стартира " по Българска национална телевизия. Натрупването на камиони на " Капитан Андреево " в миг, в който минават всички камиони. Ако имаме 200 камиона от тях 160 карат зеленчуци и те би трябвало да минат на фитосанитарен надзор. Първите няколко дни се съботираше работата, означи проф. Даскалов. 

Лабораторията подготвена с социална поръчка, ще бъде качена, с цел да бъдат закупени машините. Срещаме подпомагане от останалите институции. От " Митници " ще ни бъде предоставена постройка, в която ще бъде построена лаборатория. БАБХ има референтни лаборатории, които правят най-професионален надзор. Всяка лаборатория всяка година е тествана, посочи той. По думите му продължава изясняването на всички случаи на границата с Турция. 

Въвеждането на правила и правила, които създаваме ограничихме опциите за съботиране от страна на операторите. Когато не въведеш данните на даден товар и не излиза в сиситемата няма по какъв начин да бъде прегледан даден товар, добави Даскалов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР