Кюстендилският окръжен съд потвърди взетата от Районния съд в Дупница

...
Кюстендилският окръжен съд потвърди взетата от Районния съд в Дупница
Коментари Харесай

Съдът реши: Прокурорският син от Перник остава в ареста

Кюстендилският областен съд удостовери взетата от Районния съд в Дупница мярка за неотклонение по отношение на сина на окръжния прокурор от Перник Бисер Михайлов – Васил. Решението не предстои на обжалване и митинг.

Миналия месец Районният съд в Дупница взе мярка за неотклонение " задържане под стража " във връзка с 20-годишния мъж, притеглен от Софийската районна прокуратура като обвинен за закононарушение - закана за ликвидиране към момиче, с което са имали интимна връзка.

,,Правото не следва да бъде опазено от магистрати, които не го познават, само че го упражняват като занаят``, сподели след съвещанието бранителят на обвинения Любомир Таков, който цитира арбитър от Апелативния профилиран углавен съд.

Таков показа, че незабавно ще пусне ново искане за изменение на мярката на неотклонение и дефинира решението на Кюстендилския областен съд за " възмутително ".

" Клиентът ми търпи мярка за неотклонение домакински арест, която, според решение от 1992 година на Конституционен съд, е приравнена по правно значение и последствия на задържане под стража. Действително става въпрос за две разнообразни производства, само че задачите на ограниченията са да попречват укриване и осъществяване на закононарушение или осуетяването на привеждане в действие на влезнала в действие присъда ", уточни още Таков.

Пред съда Васил Михайлов сподели, че желае по-лека мярка, с цел да може да се радва на околните и независимост, доколкото му разрешава домашният арест.

,,Подложен съм на психически напън, тъй като на възрастта си, на която връстниците ми влизат в университет, аз влизам в пандиза. Заклевам се в майка ми, която само обичам, че съм упрекнат за хулиган – нещо, което не съм аз ", сподели Михайлов.

Той добави, че е " добър човек ", въпреки да е правил и недобри неща. Според обясненията му пред съда обвиняванията на някогашната му другарка Боряна Рангелова са плод на ревността ѝ към него и за тях няма никакви доказателства.

На 13 септември Софийската районна прокуратура упрекна Васил Михайлов за четири закани за ликвидиране на приятелката му. В един от случаите момичето е било ударено от него. Първият случай на опасност е бил още когато Михайлов бе освободен в началото под домакински арест преди към година. Другите закани за ликвидиране са били през декември 2022 година, на 1 юли и на 21 юли тази година.

Михайлов има обвинявания за други осем закононарушения, осъществени на територията на Перник, в интервала от ноември 2021 до юни 2022 година. По делото против него беше импортиран обвинителен акт в съда за нанасяне на междинни телесни повреди на трима души, леки телесни повреди по хулигански подбуди на двама, за непристойни дейности, жестоко нарушаващи публичния ред, и за закана с ликвидиране.

С определение на Върховния касационен съд, прекратеното пред съда в Перник дело беше изпратено за разглеждане на Районен съд – Дупница.

Към сегашния миг против Михайлов има други две висящи досъдебни производства.

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР