Кюстендил. Зам.-кметът на Кюстендил Росица Плачкова ще представлява Общината на

...
Кюстендил. Зам.-кметът на Кюстендил Росица Плачкова ще представлява Общината на
Коментари Харесай

Кюстендил: Зам.-кметът Росица Плачкова ще представлява Общината на заседанието на Асоциацията по ВиК

Кюстендил. Зам.-кметът на Кюстендил Росица Плачкова ще съставлява Общината на съвещанието на Асоциацията по ВиК, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Кюстендил . Заседанието ще се организира от 14.00 часа в залата на регионална администрацията.
Проектът за дневен ред включва точки, касаещи доклад за активността на водната асоциация за 2017 година, доклад за осъществяване на бюджета приемане на бюджет за 2018 година, както и приемане на подробна капиталова стратегия на водното сдружение за актуалната година. През годината в асоциацията са постъпили 16 тъжби и сигнали във връзка с предоставяната в района услуга по ВиК, настъпили повреди, неналичието на питейна вода и други. По всички тях е обещано мнение и са подхванати съответните дейности за премахване на зародилите проблеми. Предложената капиталова стратегия в бранша за 2018 година възлиза на 388 000 лв..
Беше призната и докладна по отношение на активността и ръководството на фонда за локални начинания. Фондът ще поддържа начинания, насърчаващи развиването на гражданското общество, демонстриращи изгодите и въздействието от използване на подходи и практики от гражданското присъединяване, при решение на проблеми на общността и влияние върху локалните политики. За всяка една финансирана и подкрепена самодейност ще би трябвало да има преднамерено решение на Общински съвет – Кюстендил. Фондът ще се финансира от общинския бюджет, както и от дарения. Беше структурирана и комисия, която има своята активност. Съставът на комисията е от четирима души.
Венцеслав ИЛЧЕВ
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР