Кюстендил, Ямбол, Видин, Монтана – там са най-тревожните данни. От

...
Кюстендил, Ямбол, Видин, Монтана – там са най-тревожните данни. От
Коментари Харесай

Отново: Ако се пазим и ваксинираме, децата ще ходят на училище – иначе няма

Кюстендил, Ямбол, Видин, Монтана – там са най-тревожните данни. От началото на образователната година към 2 пъти са се нараснали карантинираните учители, 4 пъти карантинираните възпитаници, което чакахме. В Габрово влиза ротационно образование, защото. За момента ротационното образование е за 2 седмици. Това е резюмето на просветителния министър проф. Николай Денков за обстановката с образователната година и ковид.

Във Враца имаме доста невисок дял на карантинирани възпитаници, само че това не трябва да ни успокоява. Какво ще се случи, зависи от три неща – какъв брой се съблюдават ограниченията в учебно заведение, отвън учебно заведение и какъв брой са имунизираните, посочи Денков.
 Коронавирусът настава: Столични учебни заведения към този момент се готвят за онлайн образование Коронавирусът настава: Столични учебни заведения към този момент се готвят за онлайн образование
Наблюдава се нарастване на % на отсъстващи възпитаници с грипоподобни признаци. Това са деца най-вече в 5-и клас. Около 200 деца общ...

Имаме 515 паралелки в отдалечено образование и 24 групи в детските градини, без да броим Габрово, където в действие влиза ротационното образование. Ако не сме в тъмночервена зона, 1 на 50, 1 на 100 учители и възпитаници са карантинирани, само че при тъмночервена зона 1 на 2 си отива у дома, заключи проф. Денков пред Българска национална телевизия.

Ние към момента продължаваме да растем като случаи, а особеното на тези епидемиологични талази е, че те внезапно потеглят нагоре – по тази причина би трябвало да се съблюдават ограниченията, акцентира просветителният министър.

Не приказваме за затваряне на учебните заведения, а за ротационен принцип – това е доста по-щадящо от това, което ставаше предходната година. А здравните управляващи имат цялостното право да пазят популацията от епидемиологичен гърмеж, сподели проф. Денков след въпрос, че по този начин и не стопират разногласията дали учебните заведения са разплодник на ковид или не.

Ситуацията не би трябвало да излиза от надзор – погледнете в прилежащите страни, случва се в Сърбия, случва се в Румъния, продължи Денков, само че посочи, че носенето на маски в класната стая от учителите ще остане рекомендация, а не обвързване. „ Не желаеме да го вършим като някаква полицейска мярка ”, съобщи министърът. Освен това, има рекомендация всяка седмица да се тестват учителите, а за учениците има смисъл единствено в случай че най-малко 90% от децата се тестват. Има щадящи проби, подготвеност да се употребяват има, само че няма предпочитание у родителите.
 Все повече учебни заведения със инфектирани с Covid-19 възпитаници в област Велико Търново Все повече учебни заведения със инфектирани с Covid-19 възпитаници в област Велико Търново
Увеличава се броят на учебните заведения в област Велико Търново, в които има позитивни случаи на ковид при възпитаници. Всяко пето учебно заведение...

" Хората не желаят да съблюдават тежки условия. За страдание, по сложния метод ще разберем на правилото проба-грешка до каква степен можем да стигнем ", е гледната точка на Денков. Опазването на здравето е отговорност и на родителите – щом желаят децата им да са на електронно образование, дано имат опция.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР