Кюстендил. Всички съоръжения в Осоговска планина са подготвени за зимни

...
Кюстендил. Всички съоръжения в Осоговска планина са подготвени за зимни
Коментари Харесай

Светослав Василев, зам.-кмет на Кюстендил: Всички съоръжения в Осоговска планина са подготвени за зимни спортове, извършени са подобрения

Кюстендил. Всички уреди в Осоговска планина са готови за зимни спортове, осъществени са усъвършенствания. Това сподели пред Радио „ Фокус ” – Кюстендил Светослав Василев, зам.-кмет на Община Кюстендил. „ Съоръженията са готови, даже неотдавна със притежателя на пистите говорихме, че са направени поправки на ски влековете. За по-стръмната писта „ Осогово ” е закупена модерна техника, защото там наклонът е 45 градусов. Тя е оборудвана със специфична лебедка, която да може да обработва по-лесно пистата ”, изясни Василев.
По думите му през този зимен сезон ще се проведат доста надпревари. Те ще са към 10, като ще има народен шампионат, обичайните ски, сноуборд, съревнование по ски тичане. Следващата седмица ще има посещаване на ветераните в ски спортовете, с цел да се направи съревнование. „ Отново ще започва безплатното образование „ Научи се да караш ски ” за близо 100 деца ”, сподели Светослав Василев.
Венцеслав ИЛЧЕВ
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР