Кюстендил. Тимът на Паусилев Рейсинг стана победител в категория PRO

...
Кюстендил. Тимът на Паусилев Рейсинг стана победител в категория PRO
Коментари Харесай

Отново български триумф във второто издание на „ЕКО 8 часа на България“

Кюстендил. Тимът на Паусилев Рейсинг стана победител в категория PRO до 84 кг. в надпреварата „ ЕКО 8 часа на България “, част от Европейския шампионат по картинг за устойчивост, в което взеха присъединяване над 100 водача от седем народи, разпределени в 32 тима.

Състезанието се организира на 29 август на писта „ Пауталия “ край Кюстендил. Това бе вторият приз за тима на Паусилев Рейсинг, който се класира на първото място и в миналата 8-часова конкуренция на тази писта през месец април.

На второ място в същата категория приключи отборът от Белгия - Карт Ивентс. Бронзовият орден остана за тима на Йънг Гънс, представляван от младите очаквания на българския моторен спорт- Никола Цолов и Калоян Върбицалиев, които направиха своя дебют в надпреварите за устойчивост.
В категория GOLD до 94 кг, златото сграбчи отборът на Монтана Екстрийм, който зае първото място в категорията и в предходния 8-часов старт, състоял се напролет. Среброто отиде при Про спорт, а третото място на призовата стълбичка зае тимът от Сърбия - Беокарт Гранд При. Картовете, с които се състезаваха тимовете, са модел Sodi SR4 - 390 кубика - 13 конски сили.

„ ЕКО 8 часа на България “ бе второто съревнование с такава дълготрайност в тазгодишната европейска конкуренция. Първият осем часов старт се състоя на същата писта на 25 април, а в предходните години надпреварата край Кюстендил се организира надлежно в 12 и 24 часови формати.
През 2021 година Европейският шампионат по картинг за устойчивост, чийто основен спонсор е ЕКО България, включва общо четири старта - две надпревари по 24 часа край град Хасково и две съревнования от по 8 часа край град Кюстендил.

Последният старт на Европейския шампионат по картинг за устойчивост за тази година ще се организира на 2-3 октомври, във формат от 24 часа, като хазаин още веднъж ще бъде картинг писта „ Хасково “ край едноименния град.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР