Кюстендил ще бъде домакин на международния конкурс за класическа китара

...
Кюстендил ще бъде домакин на международния конкурс за класическа китара
Коментари Харесай

Конкурс в Кюстендил събира най-добрите изпълнители на класическа китара

Кюстендил ще бъде хазаин на интернационалния конкурс за класическа китара " Акад. Марин Големинов " . Събитието стартира на 3 април 2019 година с обичайното дефиле в централната градска част, с присъединяване на Градски духов оркестър, Мажоретни сформира от гр. Кюстендил, уредници, посетители и участници в състезанието.
Официалното разкриване ще бъде на 3 април от 18:00 ч. в залата на Общински спектакъл – Кюстендил. Конкурсните дни от 3-ти до 6-ти април 2019 година в гр. Кюстендил, ще протекат в читалище „ Братство 1869”. В програмата са планувани голям брой лекции, беседи, майсторски класове и концерти на гостите от страната и чужбина.

В събитието ще вземат участие китаристи от разнообразни възрасти от България, Сърбия, Македония, Украйна, Гърция, Румъния, Косово, Русия, Кипър, Турция и доста други. В журито влизат едни от най-утвърдените имена в България и чужбина, като проф. Панайот Панайотов, доцент доктор Стела Динкова, Александър Важенин – Русия, доцент доктор Росен Балкански, доцент Елена Хорошавина - Украйна, Дарко Багески – Македония, Кастриот Сада – Косово и др, съобщи сътрудник от града за Actualno.com
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР