Кюстендил. Община Кюстендил отделя средства за нови автобусни спирки и

...
Кюстендил. Община Кюстендил отделя средства за нови автобусни спирки и
Коментари Харесай

Община Кюстендил отделя средства за нови автобусни спирки и за светофарни уредби

Кюстендил. Община Кюстендил отделя средства за нови автобусни спирки и за светофарни уредби. Това сподели пред Радио „ Фокус “ – Кюстендил Надя Каратова, зам.-кмет на Община Кюстендил с сектор „ Икономика и финанси “. По думите й Общинският съвет е дал своя вот отпущането на средствата от бюджета за актуалната година.

„ За сметка по други обекти от поименния лист за финансови разноски са заложени 378 000 лв. за нови автобусни спирки и още 60 000 лв. за нови светофарни уредби на две кръстовища в града. Предстои да се разгласи социална поръчка за разработване и за слагане на спирконавесите “, сподели Надя Каратова. Зам.-кметът уточни, че измежду условията е новите автобусни спирки да бъдат направени от качествени и здрави материали, да имат добър и актуален тип, на покривите си да имат акумулатори за генериране на електричество светлина, с което да се осветяват автобусните спирки. С това електричество ще работят осведомителни табла, както и камери за видеонаблюдение. В публичната поръчка ще бъде включено освен изработването, само че и планиране на слагането им, както и самото слагане.

С друга социална поръчка ще се закупят две нови светофарни уредби. Те са за кръстовищата сред илиците „ България “ и „ Раковска “, както и „ Македония “ и „ 6-ти септември “. На тези кръстовища съществуват и сега светофарни уредби, само че те са амортизирани и е належащо да бъдат сменени.

Венцеслав ИЛЧЕВ
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР