Кюстендил. Институциите в Кюстендил търсят варианти за решаване на казуса

...
Кюстендил. Институциите в Кюстендил търсят варианти за решаване на казуса
Коментари Харесай

Институциите в Кюстендил търсят варианти за решаване на казуса с липсата на личен лекар за жителите на община Трекляно

Кюстендил. Институциите в Кюстендил търсят разновидности за решение на проблема с неналичието на персонален доктор за жителите на община Трекляно, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Кюстендил . Това стана ясно по време на провелата се работна среща, свикана от регионалния шеф на Кюстендил инж. Александър Пандурски. В нея се включиха кметът на Трекляно Радко Петрунов, шефът на РЗОК доктор Сашо Котев, шефът на РЗИ доктор Златко Величков, шефът на ЦСМП доктор Албена Рапатинска, националният представител Бойко Клечков и общопрактикуващият доктор доктор Емилия Хранова. В работната среща участваха и зам. регионалните шефове инж. Георги Илинов и Емил Атанасов.

Към момента в община Трекляно няма нито един общопрактикуващ доктор, откакто предходната година е умрял лекуващият ги подобен. Без здравна помощ са 96 души от най-малката община. Въпросът за неналичието на здравна помощ е бил подложен пред министъра на опазването на здравето проф. Асена Сербезова от народния представител Бойко Клечков. На работната среща при регионалния шеф институциите се схванаха да си взаимодействат по най-оптималния метод, с цел да се реши въпросът.

Очаква се до месец жителите на Трекляно да имат общопрактикуващ доктор. По време на срещата доктор Сашо Котев изясни, че работещите при неподходящи условия ще получат едни спомагателни средства. На този стадий има един изявил предпочитание експерт, само че към момента се водят спомагателни диалози с него.
Венцеслав ИЛЧЕВ
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР