Кюрдските сили в Североизточна Сирия отрекоха твърденията на турското военно

...
Кюрдските сили в Североизточна Сирия отрекоха твърденията на турското военно
Коментари Харесай

Турция обяви, че е завзела град Рас ал Айн, кюрдите отричат

Кюрдските сили в Североизточна Сирия отхвърлиха изказванията на турското военно министерство, че турските сили са завзели граничния град Рас ал Айн, първият в продължаващата от четири дни атака на Турция, оповестяват международните информационни организации.

" Рас ал Айн към момента се съпротивлява и конфликтите не престават ", съобщи представител на Сирийските демократични сили, кюрдско-арабска коалиция, водещ детайл в която са кюрдите.

Кореспондент на " Франс прес " в региона посочи, че турски бойци и техните съдружници от Свободната сирийска войска навлязоха в града, само че към момента не са го завладяли.

Сирийският център за наблюдаване на човешките права, чието седалище е във Англия, също заяви, че градът, който е една от главните цели на турската атака, към момента не е високомерен.

Високопоставен турски чиновник по сигурността разгласи по-рано през днешния ден, че подкрепяните от Турция бунтовници от Сирийската свободна войска са поели контрола над центъра на Рас ал Айн в Североизточна Сирия, откакто офанзивата на Турция против кюрдската милиция в района навлезе в четвъртия си ден.

" Националната войска (на сирийските бунтовници) пое контрола над центъра на града тази заран. Извършват се инспекции в жилищни региони ", означи турският представител.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР